MİDENİZ İÇİN REZENE ÇAYI İÇİN!

İftarda çok fazla yemek tüketenlerin yaşadığı mide hazımsızlığına karşı uzmanlar, mideyi rahatlatan rezene çayı içilmesini tavsiye ediyor.

02 Temmuz 2015 Perşembe 12:41
MİDENİZ İÇİN REZENE ÇAYI İÇİN!

 Ramazan ayında sık karşılaşılan mide rahatsızlıklarına karşı uzmanlar vatandaşları da uyarıyor. Özellikle iftarda ağır ve fazla yemek yiyenlerin karşılaştığı mide hazımsızlığına karşı rezene çayı öneren uzmanlar, hızlı yemek yemenin bazı rahatsızlıkları da beraberinde getirdiğini belirtiyor.

Çok sıcak yemeği hemen tüketmeyin

Oruç tutanlar, sahurdan iftara kadar 15-16 saat aç kalıyor. İftarda fazla ve hızlı yemek ise hazımsızlık ve şişkinliği de beraberinde getiriyor. Yeni pişmiş ve sıcak olan bir yemeğin hemen tüketilmesi ise midenize oldukça zarar veriyor. Bu nedenle uzmanlar, sıcak yemekleri tüketmeden önce 5 dakika kadar soğumalarının beklenilmesi gerektiğini belirtiyor.

Bol vitaminde içeriyor

Baharatlı ve kızartma gibi yağlı yiyeceklerde hazımsızlığa neden olabiliyor. Ramazan ayında boş mideye bir anda yenilen bu gıdalar ciddi hazımsızlığa da neden oluyor. Eğer sizde hızlı ve ağır yemekleri iftarda tüketenlerdenseniz, uzmanlar sizin için iftardan sonra bir bardak rezene çayını öneriyor. Rezene çayını herhangi bir rahatsızlığınız olmasa da B, C vitaminleri ile potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineralleri de içerdiği için normal zamanlarda da rahatlıkla tüketilebiliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.07.2015 12:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol