MENÜLERDE KALORİ BİLGİSİ ZORUNLU OLDU...

Amerika’da bugün açıklanan yeni yasaya göre zincir restoranlar ve otomatik satış makineleri, menülerde kalori bilgisi vererek yağlı ve şekerli gıdaların yarattığı obezite riski ile ilgili halkı bilgilendirmek zorunda.

26 Kasım 2014 Çarşamba 13:42
MENÜLERDE KALORİ BİLGİSİ ZORUNLU OLDU...

 Amerika Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) komisyon üyesi Margaret Hamburg obezitenin ulusal bir salgın hastalık olduğunu söyledi ve Amerikalılar’ın aldıkları günlük kalori toplamının 3’te 1’ini evin dışında aldıklarına dikkat çekti.

FDA’in getirdiği yeni değişiklikler 2010 senesinde çıkarılan sağlık reformuna dayanıyor ve 20’den fazla şubesi olan zincir restoranları bağlıyor.

Yeni kurallara göre gıdaların kalori içeriği tüm menülerde görülebilecek ve yağ, kolesterol, şeker ve protein bilgileri de istek üzerine elde edilebilecek.



Yasaya süpermarketlerde satılan şarküteri ürünleri dahil olmasa da, bu marketlerin kafelerinde yenilebilen besin ürünleri dahil edildi.

Yeni kurallara uymak için restoranların bir, otomatik satış makinesi operatörlerinin ise iki yılı var.

FDA yaptığı açıklamada, yeni kuralların endüstri, kamu sağlığı savunucuları ve tüketicilerden gelen bin 100 mesaj değerlendirildikten sonra alındığını belirtti.

Amerika’da bir zincir olan Panera Bread, 2010’da tüm şubelerinde kalori bilgilerini sunma kararı alarak bunu gerçekleştiren ilk şirket olmuştu. Şirketi McDonalds, Starbucks gibi şirketler izledi.

Panera’nın besin değeri müdürü Katie Bengston, menülere kalori bilgilerini koymalarının işlerini etkilemediğini, müşterilerin yüksek kalorili ürünlerden düşük kalorili ürünlere yönelmediğini belirtti.

VOA News

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.11.2014 13:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol