KURUYEMİŞ YE ÖMRÜN UZASIN!

Yapılan bir araştırmaya göre, düzenli kuruyemiş yemek ömrü uzatıyor.

24 Kasım 2013 Pazar 11:21
KURUYEMİŞ YE ÖMRÜN UZASIN!

 New England Tıp Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmaya göre hergün düzenli olarak badem, ceviz, fındık, fıstık, kaju, yer fıstığı ve diğer kuruyemişleri tüketenlerin hem daha sağlıklı hem de daha uzun yaşadıkları ortaya çıktı.

Brigham ve Harvard Üniversitesi Tıp Fakültelerinde araştırmacı olan Ying Bao ve ekibi, 1980’de başlayan ve yüzbin kişiyi kapsayan büyük ölçekli bir araştırmada kuruyemiş tüketiminin sağlık üzerindeki etkilerini belirlemeye çalıştı. 

Uzmanlar, otuz yıllık araştırma sonucunda kuruyemiş tüketenlerin daha uzun ömürlü oldukları ve günde en az bir kez kuruyemiş tüketenlerin ölüm riskinin %20 oranında azaldığı sonucuna vardılar. Kuruyemiş tüketiminin özellikle kalp sağlığına olan etkisini de vurgulayan uzmanlar, araştırma sonucunda düzenli kuruyemiş tüketiminin kalp rahatsızlıkları riskini %29 oranında azalttığını belirttiler.

Bu alanda daha önce yapılan araştırmalar da kuruyemiş tüketiminin şeker hastalığı, bağırsak kanseri ve safra kesesi rahatsızlıklarını önlemede etkili olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Kuruyemişlerde bulunan yüksek orandaki protein, vitamin ve minerallerin başta şişmeyi önleyici etkisi olmak üzere birçok faydası olduğu belirtiliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.11.2013 11:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol