'Koronanın İlacı Bulundu, Şirketler Halkı Kandırıyor'

Amerika’nın başkenti Washington DC’de toplanan Teksaslı bir grup doktor, KOVİD-19'un tedavisi olduğunu ve bu tedavi yöntemini reddeden ilaç şirketleri fonlu grupların, yalan söyleyeceğini iddia etti.

29 Temmuz 2020 Çarşamba 08:03
'Koronanın İlacı Bulundu, Şirketler Halkı Kandırıyor'

Korona virüs salgını dünyada etkisini göstermeye devam ederken, ilaç ve aşı tartışmaları da tüm hızı ile sürüyor. Amerika’nın başkenti Washington DC’de toplanan bir grup Teksaslı doktor, COVID-19'un tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Doktorların iddiasına göre, korona virüsün tedavisi var. Ancak uygulanmıyor. Teksaslı uzmanlar adına açıklama yapan kadın doktor, “Korona virüsün tedavisi, Çinko, Azitro ve Hidroksiklorokin’in karışımında saklı. Bu üçü ile yüzde 100 tedavi mümkün. Eğer ilaç şirketlerinin fonladığı biri çıkıp da bu tedavi işe yaramıyor derse, yalan söylüyordur” ifadelerini kullandı.  

Kadın doktor, bahsettiği yöntem ile 350’ye yakın korona virüs hastasını da tedavi ettiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan, korona virüs salgını sürecinde, ülkede yeterli önlemi almadığı gerekçesi ile eleştiri oklarının hedefi haline gelen Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump’ın büyük oğlu Trump JR’nin Twitter hesabı da kadın doktorun açıklamalarını paylaşması nedeniyle askıya alındı.

Twitter, "Söz konusu tweet bizim Kovid-19 konusunda yanlış yönlendirici bilgilerle ilgili politikamızı ihlal ediyor. Hesabın sahibi tweeti kaldırana dek hesap kilitlenecektir" açıklamasını yaptı. Yanlış yönlendirici videoyu içeren tüm paylaşımların kaldırılacağı belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün sıtma ilacı 'hidroksiklorokin'in Kovid-19'a karşı etkisiz olduğunu duyurması da sahte bilim olarak niteleniyordu.

Trump Jr'ın hesabının askıya alındığına dünyanın dikkatini ilk çeken Cumhuriyetçi stratejist Andrew Surabian oldu.

Twitter'ın engellemesinin ekran görüntüsünü çeken Surabian, buna göre oğul Trump'ın 12 saat boyunca tweet atamayacağını, başka hesapları takip edemeyeceğini ve başka paylaşımları beğenemeyeceğini duyurdu.

Cumhuriyetçi stratejist, bu durumu Twitter'ın 'ifade özgürlüğüne tehdit oluşturduğunun', 'seçim sürecine açıkça müdahale ettiğinin' göstergesi olduğunu iddia etti.

Ancak ekran görüntüsünde Kovid-19'la ilgili yanlış yönlendirme suçlaması açıkça ifade ediliyordu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.07.2020 08:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol