Korona Virüsü İcat Eden Kuruluşu Açıkladı!

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda Pasteur İlaç Enstitüsü’nün korona virüs’ü 2004’te icat ettiği iddia edildi. Peki iddia gerçek mi? Korona virüs laboratuvar ürünü mü?

23 Mart 2020 Pazartesi 19:25
Korona Virüsü İcat Eden Kuruluşu Açıkladı!

Sosyal medyada çığ gibi yayılan videoyu kısa sürede 2 milyona yakın kişi izlerken 20 dakikalık videoda, Pasteur Enstitüsü’nün virüsle ilgili buluşunu Avrupa’da gerekli makamlara tescil ettirdiği ve aşısını daha fazla satmak için bunun yapıldığı ileri sürüldü.

“EP 1694 829 B1” isimli patenti elinde kameraya gösteren adam, “Biz bu hastalığın gelmesine izin verdik ki daha fazla insan enfekte olsun ve daha sonra Pasteur Enstitüsü bir aşı üreterek para kazansın. Bu aşıyı kimler alacak? Parası olanlar” dedi.

PASTEUR’DEN ANINDA YALANLAMA GELDİ

Bunun üzerine Pasteur Enstitüsü’nde görevli araştırmacı Olivier Schwartz, Le Monde gazetesine açıklama yaparak, ortaya atılan iddiaları yalanladı.

Schwartz, iddiayı ortaya atanların korona virüsün birçok tipi olduğu gerçeğini bilmediğini altını çizerek, “Bunlar tamamen fanteziye dayanan hayal ürünü haberler. Haberi yayan, korana virüsün, kimse tarafından bilinmediğini ortaya atarken, birçok tip koranavirüs (Covid 19) tipi olduğundan bile haberdar bile değil” dedi.

Pasteur Enstitüsü’nün 2004 yılında korona virüsü (corona virüs) bulduğunu Avrupa’da tescil ettirdiği iddiasıyla ilgili olarak Schwartz, bunun da asılsız olduğunu beirterek, Pasteur Enstitüsü tarafından tescil ettirilenin SARS-CoV virüsü olduğunu ve bunun da bilimsel buluşu korumak adına yapıldığını söyledi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.03.2020 19:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol