Korkutan 'Pekmez' Açıklaması!

Tahin ile pekmezi çoğu zaman karıştırıp tüketiyoruz. Ancak bu ikili yan yana geldiğinde sağlığımız için ciddi tehdit oluşturabiliyor. İşte yapılan son araştırmalara göre tahin ile pekmezi karıştırmanın sağlığımıza olan olumsuz etkileri...

23 Mayıs 2019 Perşembe 00:03

 Tahini tek olarak tüketen insan neredeyse yok denecek kadar azdır. Genellikle kahvaltı sofralarında tahin ile pekmez karıştırılarak tüketiliyor. Normalde Türkiye'nin sağlık hocası Canan Karatay aşırı şeker içerdiklerinden dolayı pekmez, bal, tahin gibi tüm bu yiyecekleri kesinlikle önermiyor ama yine de dayanamıyorum diyenlerin de fazlasıyla dikkat etmesi gerektiği bir gerçek.

Şeker yüklemesi

Tahinin içerisinde yüksek miktarda yağ bulunuyor. Pekmezin içerisinde de şeker. Bu ikili bir araya geldiğinde sağlığımız için faydalı değil zararlı bir besine dönüşüyor. Kilo almak istemiyorsanız ve vücudunuza yağ ve şeker yüklemesi yapma gibi bir durumunuz yoksa ayrı ayrı tüketilmesi daha sağlıklı olabilir.

Vücuttaki suyu tutuyor

Tahinin içerisinde yüksek miktarda protein bulunuyor. Bu da böbrek rahatsızlığı yaşayan insanlar için olumsuz etki oluşturmakta. Pekmez içerisinde bulunan yüksek miktarda şeker ise şeker hastaları için tehlike.

Vücutta şişkinliğe sebep olabilir

Bu ikili sık sık tüketildiğinde vücudun belli bölgelerinde şişliklere neden olabiliyor. Bu şişkinlikler genellikle elde ayakta ve yüzde meydana geliyor. Ayrıca karın bölgesinde de bu sorunlar oluşabilmektedir.

Kanser hastalıkları

Kışın bağışıklığı güçlendirmek için her gün fazla miktarda tüketilen pekmez, sağlığınız için ciddi bir risk oluşturuyor. Pekmezin içerisinde yoğun miktarda bulunan şeker ve yağ, ilerleyen zamanlarda kanser hastalıklarının oluşmasına sebebiyet verebiliyor.

Kilo aldırıyor

Pekmezin içerisinde bulundurduğu şeker miktarının fazla olması, kilo alımını kolaylaştırmaktadır. Bu açıdan bakıldığında kilo almak isteyen kişiler için oldukça iyi bir besindir. Günde 1 kaşık pekmez yemek bile, ay sonunda bir kilo olarak geri dönebilmektedir. (Kaynak: pembenar)

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol