'KONUŞTURMASINLAR BENİ YOKSA...'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, askeri hastanelerin bakanlığına devrine yönelik eleştirileri yanıtlarken " Orada resmen imparatorluk kurmuşlar. Konuşturmasınlar şimdi beni" dedi.

12 Ekim 2016 Çarşamba 11:48
'KONUŞTURMASINLAR BENİ YOKSA...'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, askeri hastanelerin bakanlığa devriyle ilgili eleştirilere sert yanıtlar verdi.

Hürriyet gazetesinden Meltem Özgenç'in haberine göre, "Bu değişimi gerektiren çok fazla sorun vardı. Başta GATA’nın verimsizliği sorunu. GATA, devredilmeden önce bakanlığa bağlı hastanelerin üçte biri verimliliğe sahipti. 65 tane profesörü var 18’inin muayenehanesi bulunuyor. Artık ya kapatırlar ya da ben bunlarla çalışmam. Milli Savunma Bakanlığı’na da ‘Bunları alın’ derim. Ben çalışmıyorum. Bana bu nedenle komünist bakan diyorlar ya. Orada resmen bir imparatorluk kurmuşlar" diyen Akdağ, "GATA hocalarının az maaş aldıkları iddia edilemez çünkü 12 bin lira alıyorlar. Bizim uzman doktorların sabit gelirleri 5 bin 500 lira. Kalanı performans çalışmasıyla yani ek ödemeyle alıyorlar. Silahlı Kuvvetler’deki hocaların ek ödemesi olmadığı için sabit maaşları 12 bin liraya çıkarıldı" diye konuştu.

"KONUŞTURMASINLAR BENİ, KAŞINIRLARSA ANLATIRIM"

GATA'da 5 harp cerrahı olduğunu söyleyen Akdağ, "İki tane de askeri psikiyatr bulunuyor. Onların da Diyarbakır’ı falan gördükleri yok. Niye Gülhane’deler, ballı parmak çünkü. Niye yetiştirmemişler kimseyi? Çünkü muayenehanede iş göremiyorlar. Konuşturmasınlar şimdi beni. Ama kaşınırlarsa anlatırım. Biz şimdi isterlerse Silahlı Kuvvetler’e 20 askeri psikiyatr, 50 harp cerrahı yetiştirebiliriz. Silahlı Kuvvetler de daha sonra nasıl bir eğitim vermek istiyorsa verir. Onlar da çatışma bölgelerine giderler. Haydarpaşa’nın adını Sultan Abdülhamit yaptığımız için utanmadan yazıp çiziyorlar. Türkiye’de askeri tıbbiyeleri kuran Sultan Abdülhamit" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.10.2016 11:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
fesephunallah 2016-10-16 11:31:05

Arkadaş çok meraklı isen git o devirde yaşa yıl 2016 adam 100-1900 lü yılları övüyor.ALLAH ALLAH

Misafir Avatar
FESEPHUNALLAH 2016-10-16 11:32:48 @fesephunallah

İLERİ GİDECEĞİMİZE ESKİYİ ARIYORUZ SAYIN BAKANIM HANGİ YÜZYILDAYIZ 100 YIL GERİDEN GELİYONUZ

Beğenmedim! (0)