KARATAY DİYETİ NEDEN FARKLI?

Kalp Profesörü Canan Karatay hoca, Karatay diyetinin neden çok daha sağlıklı ve farklı olduğunu açıkladı.

03 Nisan 2015 Cuma 22:29
KARATAY DİYETİ NEDEN FARKLI?
İşte Karatay hocanın o sözleri:

"Karatay diyeti çok yeni birşey olmadığından farklı bulundu. Türk halkını tanıyoruz, biliyoruz. Yemeğe düşkün, boğazımızı seven bir milletiz. Bizim yiyeceklerimiz tukaka edildi, türlü fenomenler ortaya atıldı. Benim ki öze dönüş aslında. Anneanne, babaannelerimizin yediklerini ben hatırlatıyorum. 80'den sonra doğanlar sanki başka yiyecek yokmuş gibi tek bir beslenmeye özendirildi. Ve çoğu hastalıkta böyle başladı. Özellikle obezite. Yanlış öneriler başlıca etkendi. Bunlardan biri yağlardı. Yağlar kalp krizi yapar mesela ama önerildi. Doğal yağların kalp krizi yaptığı hiçbir çalışmada ortaya konamamıştır. Mesela tereyağ bırakın kalp krizini korur vücudu. Yok diyenlere de diyorum ki oturup yapın. O kadar kolay ki. Esas tehlikeli olan yağlar yüksek ısıya dayanıklı hale getirilmiş yağlardır. Ayrıca bütün pakete girmiş yiyeceklerde bulunan trans yağlar ve margarinlerdir. Kızartma zararlıdır. 2006'da New York kenti yiyeceklerde trans yağları yasakladı. Çok tehlikelidir. Kalp krizi yapar, kanser yapar. Vücudumuzdaki hücrelerin zarında omega 3 ve omega 6 vardır. Transyağlar vücuda girince omega 3'e çok yakın formülde olduğu için onun yerini alır bu kez hücreler işlemez, görev yapamaz hale gelir. Hücresel hastalıklar da böyle başlıyor. Mikrobun dışındaki bütün hastalıklar, en başta karaciğer yağlanması başlıyor. Doğal olarak tüketince hastalanmıyorsunuz, sağlıklı kalıyorsunuz ve beyinleriniz sorunsuz çalışıyor."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.04.2015 22:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Hıdayet Bayram 2015-04-04 21:34:20

Hocam Söze cok teşekkür edıyorum.Durmus kafalara zorda olsa ders Veríp boz betonlerı aydınlatıyorsun.

Avatar
Münir Ayman 2015-04-07 12:16:07

Değerli hocam insanları yıllarca sağlıklı yaşam adı altında yapılan programlarla bizleri yumurtadan, etten, tere,ağından zeytin yağından, kelle paça dan velhasıl tabii olan yiyeceklerden uzaklaştırıldık.Nihayet sizin gibi cesur menfaatten uzak bilinçli hocalara ihtiyacımız var. Çocukluğumuz yayık tereyağlarıyla taze sağılan sütlerle organik sebze ve meyvelerle geçti. artık yayık tere yağını bulmak ne mümkün.Hocam Allah uzun ömürler versin.Dürüstüğünüze ihtiyacımız var. Saygılr

Avatar
Hatice Çakmak 2015-04-18 09:57:54

Hocam Merhaba hemserimiz olarak sizinle gurur duyuyoruz.babaanem 90 yaşında beslenmesi tam sizin anlattığıniz gibi ben bildim bileli herseyi köyden gelir sabahları yumurta tereyağı biraz yeşillik açık bir çay ve iki dilim koy ekmeği yer.gun içinde badem ve kayısı arada bir tane meyve genelde elma öğlen kavurma bulgur pilavı fasulye patlıcan kurusu yemeği ayran çorbası tamamen koy usulü yer ve akşamları em geç altı yedi arası yemek işi biter vAllahi 90 yaşında ama ne şeker nede başka hastalığı var görsen 70 yaşında dersiniz.