KARATAY'DAN TURP VE FISTIK FORMÜLÜ

Her açıklamasıyla olay yaratan Canan Karatay hocamız bu defa bakın hangi önerilerde bulundu.

19 Ekim 2016 Çarşamba 00:04
KARATAY'DAN TURP VE FISTIK FORMÜLÜ

Prof. Dr. Canan Karatay Aydın'da katıldığı bir etkinlikte basın mensuplarıyla buluştu. 
Aydın’ın Didim ilçesin de gerçekleştirilen ‘Tales’ buluşması etkinlikleri kapsamın da Milet Antik kente gelen Prof. Dr. Canan Karatay, “Sağlığınız için yürüyüş yapın” dedi.

Milet Antik kent arenasın da düzenlenen Tales buluşmasına konuşmacı olarak katılan eşi Prof. Dr. Ali Karatay ile Prof. Dr. Ayşe Berkman Prof. Dr. Alp Eden, Prof. Dr. David Pıerce ve Prof. Dr. Betül Tanbay’ında yer aldığı toplantıya da katılan Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamasın da toplantının önemine değindi.

ÖĞRENCİLERİ TEŞVİK EDİN...
Prof. Dr Canan Karatay, açıklamasında, “Gençlerin aydınlanması için bu tür ekinliklere ihtiyaç var. Geçmiş tarihimiz de çok önemlidir. Bütün medeniyetlerin ve felsefenin başladığı bir bölgedeyiz. Felsefe ile bilimin öncüsü olarak adlandırılan Miletli Tales için doğduğu ve öldüğü yerdeyiz. Bilim camiasının içinde olduğu etkinliklere katılımın artırılması yönünde çaba harcanmalı ve özellikle öğrenciler teşvik edilmelidir” diye konuştu.
Bir turizm bölgesi olan Didim’de sadece yaz mevsiminin hareketli geçtiği, turizmin çeşitlendirilmesi ve kısa olan turizm sezonun uzatılmasına yönelik havaların da en ideal olduğu sonbahar kış ve ilkbaharda sağlık için yürüyüşler her zaman için önerildiğini ifade eden Karatay, bakir olan kıyı sahilleri, dağ ve makilik alanlar ile ören yerlere yetkililerce doğal yol güzergâhları oluşturulup sağlık için yürüyüş yapılması gerektiğini belirtti.

ŞEKER VE EKMEĞİ HAYATINIZDAN ÇIKARIN...
Prof. Dr. Karatay, kendisine inananlar ile birlikte ’Çocuğuma şeker verme’ kampanyası başlattıklarını söyleyerek, "Ne yaparsanız yapın ama sağlıklı olmak istiyorsanız hayatınıza şekeri ve ekmeği sokmayın. Ekmek ve şeker vücudunuzdaki tüm hastalıkların baş kaynağıdır. İstediğiniz kadar yağ yiyebilirsiniz, istediğiniz kadar doğal olanından sebze meyve yiyebilirsiniz, istediğiniz kadar da protein ile beslenebilirsiniz. Ama ne olursa olsun içinde karbonhidrat barındıran meyve sularından, şekerli ve gazlı içeceklerden, ekmeğin her türlüsünden uzak durmalısınız. Unutmayın ki bir bardak kolada 22 paket toz şeker bulunuyor. İnsülİn direncinden kurtulmak istiyorsanız yoğun egzersizler aşırı sporlar yapmanıza gerek yok. Her gün 20 dakika yürüyün yeter. Ayrıca bir insan vücudu iki öğün yemek ile sağlıklı kalır. Üç öğün yemek ile hastalıklar ortaya çıkar. Turp yiyin turp gibi olun. Fındık fıstık yiyin fıstık gibi olun" dedi.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.10.2016 10:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol