Ispanağı Yumurta İle Yerseniz...

Bazı besinler bazı hastalıkların ortaya çıkmasında birebir etki yapar. Peki hangi hastalığa hangi besin iyi gelir?

04 Eylül 2019 Çarşamba 21:48

Son zamanlarda artan demir eksikliği gibi durumları önlemek için uzmanlar ıspanak ve yumurtanın beraber tüketilmesini öneriyor. Sizler için besinler hakkında bilmeniz gerekenleri araştırdık.

HAVUÇ / BAŞ AĞRISI

Yapılan araştırmalarda unutkanlığa en iyi gelen besinin havuç olduğu tespit edilmiştir. Modern çağda artan unutkanlık ve alzheimer risklerini azaltan havuç aynı zamanda kronik baş ağrılarına da iyi gelir. Uzmanlar haftada en az iki defa havuç suyu tüketilmesini önerir.

ENGİNAR / KARACİĞER

Bazı besinler karaciğerde iltihaplanmaya neden olur. Bu iltihaplanma ilerleyen zamanlarda ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verir. Uzmanlar bu durumu önlemek için haftada bir de olsa enginar yemeği önerir. Nedeni ise; enginar içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde karaciğerdeki toksinleri temizlemede en etkili doğal besindir. 

SARIMSAK / KOLESTEROL

İçerdiği antioksidan sayesinde kandaki zararlı toksinleri azaltır ve kötü kolesterolü düşürür. Bu sayede vücudun kanını dengelerken damar tıkanıklığını önler. Aynı zamanda kalp hastalıklarınında önüne geçer. 

ISPANAK / DİŞ ÇÜRÜMESİ

Magnezyum, fosfor ve iyot mineraller bakımından zengin olan ıspanak kemik ve kas gelişimine katkı sağlar. Bu bakımdan ıspanak diş çürümesini de engeller. Diş köklerinde oluşma ihtimali olan iltihaplanmayı önler ve diş kaybını engeller. Ayrıca yumurta ile beraber tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan demiri fazlası ile karşılar.

PORTAKAL / GRİP

C vitamini bakımından doğada en zengin besin olan portakal, bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı vücudun direncini artırır.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.09.2019 00:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol