HOCAMIZDAN DOĞAL FORMÜL...

Prof. Dr. Canan Karatay yine ezberleri bozdu...

29 Mart 2016 Salı 22:10
HOCAMIZDAN DOĞAL FORMÜL...

 Söylemleriyle çığır açtı. Prof. Dr. Canan Karatay, doğru bilinen tüm yanlışları tek tek sıraladı. Dün katıldığı bir konferansta çok önemli konulara değindi. Şekere ve ekmeğe savaş açtı. Bununla hem fırıncıların hem de 'Hamileler için şeker yüklemesi yanlıştır. Ölüm getirir. Anne adayını ve bebeği şeker hastası yapar' diyerek kızdırdığı meslektaşlarına savaş açtı. Türkiye'de 1974 yılından beri birçok konuda savaş verdiğini bu mücadele içerisinde en çok da şekerin en tatlı zehir olduğunu anlatmakla geçtiğini ifade etti.

HASTALIKLARIN KAYNAĞI
Sonuna kadar da mücadele edeceğini söyledi. Kendisine inananlar ile birlikte başlattıkları çocuğuma şeker verme kampanyası hakkında da bilgiler aktaran Karatay " Ne yaparsanız yapın. Ama sağlıklı olmak istiyorsanız hayatınıza şekeri ve ekmeği sokmayın. Ekmek ve şeker vücudunuzdaki tüm hastalıkların baş kaynağıdır" diyerek izleyicilere sık sık önerilerde bulundu. Karatay, " İstediğiniz kadar yağ, sebze-meyve yiyebilir, proteinle beslenebilirsiniz. Ama ne olursa olsun içinde karbonhidrat barındıran meyve sularından, şekerli ve gazlı içeceklerden, ekmeğin her türlüsünden uzak durmalısınız. Unutmayın ki bir bardak kolada 22 paket toz şeker barınmakta. Vücuda alınan şeker insülin direnci nedeni. İnsülün direncinden kurtulmak istiyorsanız her gün 20 dakika yürüyün yeter ve ayrıca bir insan vücudu iki öğün yemek ile sağlıklı kalır. Ancak üç öğün yemek ile hastalıklar ortaya çıkar" ifadelerini kullandı.

DOĞAL FORMÜL
Vücudun yağlanmasının yağ depolamasının tek sebebi ekmek ve şeker olduğu asla unutulmamalıdır. Uzun ve sağlıklı yaşamanın formülünü ise şu şekilde verdi: Turp yiyin turp gibi olun. Fındık fıstık yiyin fıstık gibi olun.

FISTIĞIN YARARI
Kolon ve mide kanserine yakalanma riskini azaltır. Kalp ile sinir sağlığı için faydalıdır. Safra kesesi için yararlıdır. Kötü kolesterolü düşürür. Depresyona neden olan nedenleri ortadan kaldırmayı sağlar. Obezite sorunun ortadan kaldırır. Düşük riskini azaltır. Kan şekeri seviyesinin dengelenmesini sağlar. İnme ve kalp krizi riskini azaltır. Enerji deposudur.

CİLDİ PARLATIR
Turp karaciğer dostudur. Karaciğeri kuvvetlendirir ve şişliğini indirir. Sarılığa karşı da faydalıdır. Böbrek kumlarını ve safra taşlarını döker. Romatizma ve siyatikte faydalıdır. Astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Öksürüğü keser. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Uyarıcıdır. İştah açar. Mikrop öldürücüdür. Vücudu ve dişetlerini kuvvetlendirir. Kalp ve damar sağlığına faydalı olmasının yanında kansere karşı da koruyucu etkilere sahiptir. Şeker hastalarına da faydalıdır. Cilde tazelik, saçlara ise parlaklık verir. Sivilce ve egzamayı geçirir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.03.2016 15:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Miyane axundova 2016-03-30 09:07:53

Ne yaxşı varsız canım hocam sizi cox severık. Azerbaycandan

Avatar
Tekin tural 2016-03-30 21:49:08

Hocam Allah razı olsun 2016 ya sizin kitapla girdik...çok memnunuz kilo verdik.seker..beyaz ekmek..yağ yok.zeytinyağı kullaniyoruz...

Avatar
İnci marziye Cınar 2016-03-31 01:40:25

Sagol hocam sizi takip ediyorum seker hastasiyim yardımcı olur musunuz

Avatar
isamettin keskin 2016-03-30 09:48:49

Hocam bilgilerinizi takip ediyorum doğru buluyorum

Avatar
Kerim polat 2016-03-30 21:23:54

Saygıdeğer faceboox arkadaşım ve hemşerim sizin doğrularınızla yaşama devam ediyorum.ve sizi medyada daha sık görüp bilgilerinizden faydalanıp daha sağlıklıve uzun yaşamak istiyorum.hoşça kalın sağlıkla kalın.

Avatar
Funda Seylan 2016-03-31 21:54:49

Günde,,2 simit ,,Akşamları Az birşey Yiyorum,,Gözlerim Acıyor,,

Avatar
Meryem 2016-04-01 09:05:07

Severek takip ediyoruz sayenizde 110 kilodan 90 a düştüm.

Avatar
MUHİTTİN DEMİR 2016-04-01 12:46:01

DAHA ÇOK BİLGİLNİZE İHTİYAIZ SAYIN HOCAM.