HERKES TAVSİYE EDİYOR AMA...

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay hocamızdan artık hemen herkesin birbirine tavsiye ettiği o ürünler hakkında çarpıcı bir uyarı daha geldi.

08 Aralık 2016 Perşembe 01:27
HERKES TAVSİYE EDİYOR AMA...

Kuru yemişin sağlıklı bir besin kaynağı olduğunu dile getiren Kardiyoloji Uzmanı Prof. Karatay, "Ancak ithal kuru yemiş tehlikeli, katiyen yemeyin" uyarısında bulundu. Karatay, özellikle kabuklu yemişlerin tüketilmesini önerdi.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kuru yemiş tüketiminin sağlık açısından yararlı olduğunu söyledi. "Vatandaşlarımız bol bol kuru yemiş tüketsin" diyen Karatay, ithal kuru yemiş uyarısında bulunarak şöyle konuştu: "Vatandaşlar, rekolte düşüklüğü nedeniyle fiyatı arttığı için ithal kuru yemişlere de yöneliyorlar. İthal kuru yemiş tehlikeli, katiyen yemeyin. Ülkemizde kabuklu tüm fıstıklar ucuz, onlardan tüketin. Kabuklu aldığımız zaman cevizler de ucuz ve ilaçsız oluyor." 

Karatay, fındığın rekoltesi düşük olduğu için fiyatının arttığını belirterek, ucuz fakat sağlıklı kuru yemiş türlerine yönelinebileceğini söyledi.

FINDIK, FISTIK ÇITIR ÇITIR..."

"Ne ucuzsa onu alın" önerisinde bulunan Karatay, şu bilgileri aktardı: "Çekirdek de olabilir, bol bol yenebilir. Fındık, fıstık çıtır çıtır yenmeli, kan yapar. Ceviz çok önemli bir besin. Kabuğuyla alınacak, kırılıp yenilecek. Cevizlerin kırılacağını bu çocuklar bilmiyor. Ceviz taşla da havanla da veya şimdiki modern kıracaklarla da kırılır. Roma İmparatorluğu zamanında ruh hastalarına ceviz yediriyorlardı çünkü beyne benziyor. Bütün yapılan araştırmalar gösteriyor ki son zamanlarda cevizde ve yumurtada doğal omega 3 var. Hepsi tohumdur. Sağlıklı tohum yersek sağlıklı nesiller ortaya çıkar."

HASTALIKLARIN NEDENİ VÜCUT DİRENCİNİN DÜŞMESİ

Son yıllarda artan kanser vakalarına dikkati çeken Karatay, D vitamini düzeyi yüksek kişilerin kansere yakalanma riskinin düşük olduğunu vurguladı.

Doğal yiyecekler tüketildiğinde vücut direncinin arttığını anlatan Karatay, "Kanser önemli bir hastalık ama o da grip gibi. Bağışıklık sisteminizi çökertmeyeceksiniz. Bağışıklık sisteminiz çökünce her türlü hastalık geliyor. Kitaplarımda da bunu sebepleriyle ve bilimsel kaynaklarla anlatıyorum. Grip veya Alzheimer da olsanız, karaciğer, pankreas, mide, bağırsak, meme, rahim ve prostat kanseri de olsanız bilin ki bağışıklık sisteminiz çökmüştür" ifadesini kullandı.

"GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIK İÇİN D VİTAMİNİ ÖNEMLİ"

Prof. Dr. Karatay, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için doğal yiyecekler tüketilmesi ve D vitamini düzeyinin yüksek tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.





Son Güncelleme: 08.12.2016 12:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol