'Hekimler Bile İnanmıyor. Yaptırmayın'

Her kış mevsimi gündeme gelen grip aşısının ciddi yan etkileri bulunduğuna dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “ Gripten korunmak için şifa aşıda değil, doğada" dedi.

05 Ekim 2019 Cumartesi 21:39

Kış mevsimi yaklaşırken özellikle çocuklar arasında hızla yayılan grip virüsüne karşı grip aşısı yaptırmanın koruyucu olmadığına, hatta ciddi yan etkileri bulunduğuna dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Yapılan araştırmalar grip aşısının, 65 yaş üstü hastalarda yüzde 9 oranında koruyuculuğu olduğunu gösteriyor. Aşının etki göstermesi için en az yüzde 90 oranında koruyucu olması gerekiyor. Yüzde 9 koruyan aşı olmaz! Grip virüsünde önemli risk grubu olan 2 yaş altı çocuklarda yapılan araştırmalarda da aşının güvenli olduğu yönünde bir tespit yapılamamış” diyerek gripten korunmak için şifanın aşıda değil, doğada olduğuna dikkat çekiyor.

Hekimler bile inanmıyor!

Grip aşısının dünyadaki hiç bir ülkenin zorunlu aşı programında bulunmadığına dikkat çeken Dr. Ümit Aktaş, “Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada, hekimlerin sadece yüzde 14’ünün grip aşısı yaptırdığını, yüzde 86’sının ise grip aşısı yaptırmadığını ortaya koyuyor. Bilimsel ölçekte yapılan araştırmaların ortaya koyduğu sonuçlar ortadayken, hekimlerin bile yaptırmaktan kaçındığı bir aşıyı neden kendinize, ailenize ve çocuğunuza yaptırasınız ki?” diye soruyor.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirin

Gripten korunmak için grip aşısı yaptırmak yerine, bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin tüketilmesi ve hijyen kurallarının dikkate alınması gerektiğini belirten Dr. Ümit Aktaş, “Daha önce geçirilen griplerle bağışıklık sistemimiz de gelişir. Yani, daha önce sık sık grip virüsüne temas edenlerin, temas etmeyenlere göre gribe karşı dirençleri daha yüksektir. Sadece düzenli el yıkama alışkanlığı edinmek ve kapalı ortamların düzenli olarak havalandırılmasını sağlamak bile, grip salgınlarından korunmada oldukça önemlidir. Ellerinizi sadece her gün düzenli ve sık sık zeytinyağlı sabunla yıkamak bile gripten yüzde 70 oranında sizi koruyabilir” diyor.

Fermente edilmiş gıdalardan faydalanın

Bağışıklık sisteminin güçlendirilerek gripten korunmak için fermente edilmiş gıdaların önemine değinen Dr. Ümit Aktaş “Evde yaptığınız turşu, yoğurt, sirke ve şalgam suyunu sofranızda bol bol bulundurun. Düzenli olarak kelle paça içmeyi de ihmal etmeyin" diyor.

Dr. Ümit Aktaş, grip olduktan sonra kısa sürede iyileşmek için yapılması gerekenleri de şöyle sıralıyor:

Mutlaka istirahat edin.
Bol miktarda sıvı tüketin.
Bulunduğunuz mekânı sık sık havalandırın.
Bol bol kelle paça, işkembe ve tarhana çorbası için. Bunlar, bağışıklığınızı destekleyen fermente gıda içeren çorbalardır.
Kapari turşusunu bolca tüketin. Kapari antiviraldir, virüsleri öldürür.
Zencefil, adaçayı ve karanfil ile kimyasala son!

Her hastalık gibi gribin de şifasının doğada olduğunu hatırlatan Dr. Ümit Aktaş, "Çok sık grip oluyorsanız bitkilerden faydalanın. Zencefil, ada çayı ve karanfil ile vücudunuza kimyasal almadan doğal kürlerle vücudunuzu destekleyebilirsiniz" diyor.

Dr. Ümit Aktaş’tan Grip Çayı Kürü Tarifi:

Malzemeler: Kuru kök zencefil, 3 diş karanfil, 1 tatlı kaşığı tıbbı adaçayı

Hazırlanışı: Başparmağınızın bir boğumu kadar kuru kök zencefil ve 3 diş karanfili 1 su bardağı kaynamakta olan suyun içine atın. 6 dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Altını kapattıktan sonra 1 tatlı kaşığı tıbbi adaçayı ekleyin. Tekrar ağzını kapatın ve kaynatmadan 10 dakika demlenmeye bırakın. Soğutmadan için. Yetişkinler bu grip çayından 2 saatte bir, 1 su bardağı ölçüsünde içebilirler. Çocuklar için 1 çay bardağı ölçüsünde verilmelidir.

Dr. Ümit Aktaş’tan Bağışıklık Sistemini Destekleyen Çay Tarifi:

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı ıhlamur, 1 tatlı kaşığı yeşil çay, 1 tatlı kaşığı meyan kökü, 1 limonun suyu ve kabuğu, 250 cc kaynar su

Hazırlanışı: Malzemeleri porselen ya da cam bardağa koyup üzerine kaynar su ekleyin. Demlenmesi için 10 dakika bekleyip için. Günde 4-5 fincan tüketebilirsiniz.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.10.2019 20:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol