HAMİLELER BU HABERİ MUTLAKA OKUYUN!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Asiye Semra Kadıoğlu, ” Boya ile ilgili işler, kuaför, pil fabrikası gibi kimyasallar çözücülere ve radyasyona maruz kalınan işler, yoğun ve tempolu, sürekli ayakta durarak yapılan işler gebelikte olumsuz etkiler yapabilmektedir.

19 Şubat 2011 Cumartesi 15:53
HAMİLELER BU HABERİ MUTLAKA OKUYUN!

 Hemşireler (yenidoğan hemşireleri gibi), bakımevi personeli gebelikte geçirilmesi riskli bazı enfeksiyonlar yönünden risk altındadır” dedi.

Erken veya ileri yaşta meydana gelen gebelikler, gebelik sonuçlarını olumsuz etkilediğini belirten Opr. Dr Kadıoğlu, “Erken veya ileri yaşta meydana gelen gebelikler, gebelik sonuçlarını olumsuz etkilemektedir. 19 yaşındaki önceki gebeliklerde kadınlar daha fazla anemik olmaya meyillidirler .

 Gelişme geriliği olan bebek, erken doğum gibi olumsuz gebelik sonuçları daha sık görülür. 35 yaşındaki sonrası gebeliklerde olumsuz sonuçlar daha sık görülür . bu kadınlarda kromozon anomalileri ve buna bağlı düşükler, anomaliler, gebeliğe bağlı diabet, yüksek tansiyon, plasenta (bebeğin eşi) hastalıkları ve plasentanın erken ayrılması riski ,erken doğum riski anne ölümleri artmıştır” diye konuştu.

Kadınların aşırı yük ve ağır ev işleri yapması doğum öncesi sakıncalı olduğunu kaydeden Dr. Kadıoğlu, “Kadınların doğum öncesi aşırı yük ve ağır ev işleri yapması sakıncalıdır . plasentanın ayrılmasına, antepartum kanamalara, erken doğuma yol açabilmektedir. aynı zamanda gebelikte annenin kan dolaşımında olan değişikliklerden dolayı ağır iş yapılması durumunda yeterli oksijen sağlanamamakta, bebeğe giden kan ve oksijen miktarında azalma olabilmektedir.

 Bu durumda bebeğe olumsuz etkiler olmaktadır. aşırı yük ağır iş , sadece doğum öncesi değil gebeliğin erken dönemlerinde de gebeliği olumsuz etkilemektedir; kanamalara, düşüklere yol açabilmektedir. gebelikte uzun süre yapıldığında beslenme yeterli ve güçlü değilse bebeğin anne karnında gelişiminde geriliklere yol açabilmektedir” şeklinde konuştu.

“4’DEN FAZLA GERÇEKLEŞEN DOĞUMLARDA OLUMSUZ DURUMLARA RASTLANABİLİR”

Tıbbi olarak 4’ ten fazla doğum sayısı durumunda gebelik sırasında ve doğumda bazı olumsuz durumlara daha sık rastlandığını ifade eden Dr. Kadıoğlu, “ Doğumun seyri ve ilerlemesinde bazı tıbbi problemlere yol açabilmektedir.doğum sonrası kanama larında artış olmaktadır. annenin vücudunda sık gebelik ve doğumlara bağlı deformiteler, genital bölge doku ve kas yapısında olan zayıflamalara bağlı idrar torbası ve barsak duvarında zayıflama ve sarkmalar buna bağlı idrar kaçırma şikayetinde artış olmaktadır. yine sık aralıklı ve fazla sayıda gebeliğe ve doğumlara bağlı anemi, osteoporoza(kemik erimesine) eğilim artmaktadır.

 Doğumda eşlere önemli görevler düşmektedir. Eşler, hamileliğin sakin, güvenli bir ortamda geçirilmesi için gerekli ortamı oluşturmalıdırlar. kadınların fiziksel ve ruhsal açıdan yükünü hafifletici, destekleyici olmalıdırlar. Hamilelik dönemi sakin ve güven içerisinde geçirilmelidir. hamilelik dönemindeki stres, acı, üzüntü, anneyi ve bebeği olumsuz etkilemektedir. Erken doğum riskini artırabilmektedir. Bebeğin doğum sonrası hayatında fiziksel ve zihinsel gelişiminde problemlere yol acabilmektedir. Bebeğin sosyalleşme yeteneğinde ve konuşma kabiliyetinde olumsuz etkilere yol açabilmektedir” ifadelerini kullandı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol