Günde İki Tane Yiyin Ve Bekleyin!..

Yemek yedikten sonra nefesimizde ferahlık sağlaması için tercih ettiğimiz karanfilin faydaları saymakla bitmiyor. Sağlığımız için çeşitli etkileri olan karanfilin bu faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız.

13 Nisan 2019 Cumartesi 03:09
Günde İki Tane Yiyin Ve Bekleyin!..

Yükte hafif olsa da sağlık açısından son derece etkileri büyük karanfilin. Öyle ki günde 2 adet tüketildiğinde neredeyse sağlığımızı garanti altına alıyor. İşte düzenli olarak karanfil tüketmenin muazzam etkileri;

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLER

Sindirim enzimlerinin salgılanmasını artırır. Böylelikle sindirim sisteminin doğru bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda iyi bir bulantı kesicidir. Mideniz bulandığı an ağzınıza atıp çiğneyebilir ya da toz haline getirerek tüketebilirsiniz.

KARACİĞER SAĞLIĞINI KORUR

Karaciğerin dostu karanfil yağıdır. Karanfil yağında bulunan öjenol maddesi, karaciğer fonksiyonlarına iyi gelir.

DİŞ AĞRISINI GEÇİRİR

Anestezik özelliği sayesinde diş ağrılarını hafifletir. Bunun için ağrıyan dişin üzerine bir adet karanfil bastırmanız yeterlidir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ SİGORTALAR

Beyaz kan hücrelerini artırır, bu sayede çelik gibi bağışıklık sistemi yaratır. Mikroplarla savaşarak gribe yakalanmayı engeller.

ANTİENFLAMATUAR ÖZELLİĞİ BULUNUR

Karanfilde bulunan eugenol bileşeni, antienflamatuar özellik sağlar. Özellikle baş ağrısının geçmesinde etkisi büyüktür.

ANTİBAKTERİYELDİR

E.coli ve stafilokok bakterilerine karşı etkilidir. Bu faydası Buenos Aires Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ortaya konmuştur.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol