Günde 2 Yumurta Yiyenlerde...

Yumurtayı sevmeyenimiz neredeyse yoktur. Bu mucizevi yiyecek sevmenin ötesinde her yeni araştırmada ortaya çıkan yepyeni faydaları ile de hayatımızda olmazsa olmaz gıdalardan birine dönüştü.

04 Şubat 2019 Pazartesi 00:31

Beyin kolin koruması altına girer .

Kolin vitami beyin için oldukça önemlidir. Günde 2 defa yenilen yumurta yeterince kolin vitamininin alınmasını sağlar. Kolin eksikliği hafıza kaybına yol açar.

Lütein görme yetisini korur Yapılan araştırmalara göre; tavuk yumurtası lütein bakımından zengindir. Lütein maddesi, net ve keskin görüşten sorumludur. Ve eksikliği durumunda göz dokusunda bozulmalar olabilir ve bu da görme yetisinin kaybolmasına yol açabilir. 

D vitamini kalsiyumunun emilmesine yardımcıdır Bir kişiye bir kaşık balık yağı mı yoksa yumurta yemek mi diye sorulsa açık ara ikinci seçenek baskın gelir. Özellikle de her ikisi de D vitamini açısından aynı orana sahiplerse...

D vitamini, kalsiyumun daha kolay emilmesini, kemik ve dişlerin güçlenmesini sağlar. B vitamini kompleksi, cildi, saçı ve karaciğeri korur Biyotin, B12 vitamini ve proteinler, saç ve deri sağlığının kuvvetli olmasına katkıda bulunur. Yumurtadaki fosfolipitler, karaciğerdeki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Kalp, damar hastalıkları riskini azalır Yeni yapılan bir araştırmaya göre; yumurtadaki kolesterolün fosfatitlerle dengelendiğini ortaya koydu. Yumurta, vücudun kolesterol üretimini engelliyor. Kalp ve damar hastalıkları riskini de azaltıyor.

Kilo verdirir Amerikalı bilim insanları, düşük kalorili bir diyete kahvaltıda yumurta ilave edilise, kilo vermenin iki kat hızlandığını belirtti. Böyle bir kahvaltı da uzun süre tok kalmanızı sağlar bu da günlük alınan besin miktarını azaltmanızı sağlar.

Kanser riskini azaltır Kolin, aynı zamanda kanser riskini azaltır. Yapılan bir araştırmaya göre; günlük diyetinde yumurta olan kadınların meme kanseri riski yüzde 18 azalıyor.

Sağlıklı üremeye yardımcı olur Yumurtadaki B vitamini, hormonların üretimini dengeler. B9 vitamininin bir başka adı da folik asittir. Bunun sayesinde alyuvarlar ve fetüsün sinir yolu oluşturulur.

Doğacak çocuğun engelli olma olasılığı düşer. Bu yüzden B9 vitamini, bebek planlayan kadınların hamilelik döneminde tüketmesi gereken önemli bir besin.

Yaşlanma sürecini yavaşlatır Hollandalı bilim insanlarının araştırmasına göre; yumurta yiyen 35 ila 40 yaş arasındaki kadınların yüzde 87'sinde, yaşa bağlı cilt lekeleri kayboldu, derileri sıkılaştı. 12 / 14

Erkeklerde de göz çevresindeki kırışıklıklar belirgin bir şekilde kayboldu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol