Genetik Profesörü'nden Korona İsyanı!

Genetik profesörü Çağhan Kızıl, “Salgındaki vaka artışları oranlandığında dünyada ilk sıradayız. Bu iyiye işaret değil” dedi.

27 Mart 2020 Cuma 13:43
Genetik Profesörü'nden Korona İsyanı!

Genetik Mühendisi Çağhan Kızıl kendisine ait resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Salgındaki vaka artışları oranlandığında dünyada ilk sıradayız. Bu iyiye işaret değil! Test sayılarının bu denli düşük ve sosyal hareketin toplumun üçte ikisi için hala serbest olması büyük hatadır!” dedi.

Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi gerektiğini savunan Genetik Profesörü Çağhan Kızıl, üst üste şu mesajları paylaştı:

Türkiye’de test kriteri ilk birkaç hafta sadece “yurtdışı” teması idi. Hep bu vurgulandı. Ancak bu yanlış olabilir! İtalya’da virüs bir ay önce ortaya çıkmış ve farkedilmeden yayılmış olabilir! Türkiye tanı konamamışsa ve test yapmadığından hastalık farketmeden yayılmış olabilir.
Türkiye’deki testler ve vakalara baktığımızda durum: 19 Mart %8.5, 26 Mart % 16.4. Bu, hastalığın gidişatının engellenemediğine işaret.
Önlemler ve tedbirler yetersiz. Bir hafta önce ilan edilmesi gereken sokağa çıkma yasağı hala ortada yok! Bu sadece krizi büyütecek.
Almanya test kapasitesini haftada 500bin’e çıkardığını açıkladı. #YayginTest yapmanın ve sokağa çıkma yasaklarından başka bir önleme metodu yok! Başarıyı bunlar sağlayacak! Türkiye’nin testlerdeki acizliği bir felaketi getiriyor! Neden duymuyorsunuz?

100. VAKADAN SONRAKİ SALGIN GRAFİĞİ YAYINLANDI
Evrim Ağacı’nın yayınladığı grafikte, 100. vakadan sonraki salgının gelişimi ayrıntılı bir şekilde gözler önüne serildi. İran, İtalya ve İspanya’nın da olduğu grafikte Türkiye’deki salgının gelişimi hızı ilk sıraya çıktı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.03.2020 13:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol