DOĞAL SAĞLIK DEPOSU...

Probiyotik kaynağı.. İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmiyor. Doğal sağlık deposu görevini üstleniyor.

02 Eylül 2016 Cuma 23:42
DOĞAL SAĞLIK DEPOSU...

Probiyotik kaynağı olarak bilinen kefirin insan sağlığına birçok faydası bulunuyor.
Ayrıca kefir faydalarıyla doğal sağlık deposu görevini üstleniyor. Kefir, süt asidi ve alkol fermantasyonu ile yapılan, yoğurda benzer koyu kıvamlı, köpüklü, tadı hafif ekşi bir süt ürünüdür. Kefir mayası ve sütün mayalanması ile elde edilir. Kefirin içinde insan vücuduna oldukça yararlı probiyotik bakteriler vardır. Bu yararlı bakteriler bağışıklık sistemini güçlendirmekte, başta kanser olmak üzere alerjik rahatsızlık, iştahsızlık, uykusuzluk, verem , bronşit , astım, egzema ve daha bir çok hastalığa iyi gelmekte en önemlisi hastalıklara karşı direnç kazandırmaktadır. Kefir tam bir probiyotik deposudur. 

KEFİRİN FAYDALARI 
Boğazdaki balgam birikimlerine iyi gelir, tekrar oluşumunu engeller. Akciğer enfeksiyonlarına karşı savaşır. İçinde bulunan A vitamini ile göz sağlığında etkilidir. Kalp sağlığında koruyucudur. Vücuttaki fazla tuzun ve ödemin atılmasına yardımcı olur.

Bağırsak enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir. Cilde sürüldüğünde oluşabilecek sivilcelerin önüne geçer. Kabızlığı önleyerek sindirimi kolaylaştırır. Antibiyotik etkisinin olması nedeniyle iltihaplı hastalıkların tedavisinde etkilidir. Kolesterolü düşürücü özelliği vardır.

Dikkat eksikliğini düzenler. Midede biriken ve sorun teşkil eden gazları azaltır. Vücutta meydana gelen mantarlara iyi gelir. Yüksek tansiyonu düşürür. Bağırsaklardaki tıkanıklığı giderir. Düzenli tüketildiğinde sinirleri gevşetir. Bunlara bağlı olarak kilo vermeye de yardımcı olur.

NE KADAR KEFİR TÜKETMELİ? 
Kefir herhangi bir rahatsızlık olduğu için değil, mevcut sağlığın korunması için gün içinde 1 bardak tüketilebilir. Ancak tüketim miktarı tüketen kişinin yaşı ve ağırlığına göre farklılık gösterir. Bir içecek türü olan kefir yemeklerle beraber içilebileceği gibi ayrı olarak da içilebilir. Fazla kilolu olan kişiler yağsız süt kullanarak elde edilen kefiri tüketmeli. Eğer kefir herhangi bir hastalığa karşı tedavi amacı ile içiliyorsa 1 bardaktan fazla da tüketilebilir. Bu konuda bir uzmana danışmakta fayda vardır. Kefirde bulunan bakteri ve mayalar, mide içerisinde parçalanmamış besinlerin sindirimine yardımcı olarak besin kaybını önler. Mide ve bağırsaklarda şişkinlik yapmaz. Ancak bilinmesi gerekir ki kefir asla bir ilaç değildir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.09.2016 10:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol