DİYETİN EN UCUZ YOLU

Eğer zayıflamak istiyorsanız daha fazla su içmelisiniz. Uzmanlar günde en az bir litre su tüketilmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

05 Temmuz 2013 Cuma 10:21
DİYETİN EN UCUZ YOLU

 Bilim insanları diyet yapmak için pahalı spor salonlarına üye olmanın veya mucizevi zayıflama hapları almanın geremediğini, en ucuz diyet yapma yolunun su içmek olduğunu söylüyor. Yapılan bir araştırmada yemekten önce iki bardak su içen bir yetişkinin ekstra su içmeyen bir gruptakine göre 1.8 kg daha fazla kilo verdiği ortaya çıktı. Ayrıca 11 değişik araştırmayı inceleyen uzmanlar su içmenin diyete etkisine baktı. Araştırma sonunda çok su tüketmenin daha fazla kilo vermeye yardımcı olduğuna dair en az üç kanıt elde edildi. 

ABD'deki Virginia Tech'ten Prof. Brenda Davy suyun açlık duygusunun bastırılmasına ve diyet yapanların daha az kalori almasına yardımcı olduğunu söyledi. Bir başka çalışmada ise su tüketimini artıran kadınların günde bir litrenin altında su içenlere göre daha fazla kilo verdikleri belirtildi. 

Almanya'daki Berlin Halk Sağlığı Okulu'ndan Rebecca Muckelbauer suyun verdiği tokluk duygusunun kilo vermenin en önemli nedeni olduğunu kaydetti. Ama su uyarılmış termojenezlerin de bunun arkasında olabileceğini söyledi. İddiaya göre su içmek vücuttaki enerji harcamasını artırır. Yani enerji tüketimi etkisi yapar. Ama Muckelbauer'e göre bunun üzerinde henüz kapsamlı bir araştırma yapılmadı.

Tıp Enstitüsü yetişkinlerin günde 2.5 litre civarında su tüketmesini tavsiye ediyor ama toplamının yemek, sade su veya diğer içeceklerde yoluyla geldiği ifade ediliyor. Su içmenin kilo vermeye yardımcı olduğu ancak çok fazla su içmenin insanı ince yaptığına dair bir kanıtın olmadığı kaydedildi. 

American Journal of Clinical Nutrition dergisinde yer alan Muckelbauer ve ekibinin çalışmasında aslında obez veya şişman insanların normal insanlardan fazla su içtikleri de belirtildi. (G.PORT/YAŞAM)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.07.2013 10:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol