DEVLETİN BÜTÇESİNDEN...

Hükümet sadece Sancak Grubu tarafından üretilen bel ve boyun fıtığı bantlarının bedelini kurum bütçesinden karşılama kararı aldı.

30 Nisan 2015 Perşembe 11:55
DEVLETİN BÜTÇESİNDEN...

 Sözcü Gazetesi’nden Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre hükümet sadece Sancak Grubu tarafından üretilen bel ve boyun fıtığı bantlarının bedelini kurum bütçesinden karşılama kararı aldı.Sözcü’de yer alan haber şöyle:

Resmi Gazete’de 21 Nisan günü yayımlanan “Sağlık Uygulama Tebliği ile bel ve boyun fıtıkları üzerine yapıştırılıp sökülen “Yakı” benzeri bir banda da devletin para ödeyeceği hükme bağlandı. Bant başına 350 TL ödenmesi de kararlaştırıldı. ‘’Artcure’’ adlı bu bandı Türkiye’de tek bir firmanın ürettiği ve bu firmanın da “Medisalus Medikal” adlı, MT Holding’e bağlı bir işyeri olduğu ortaya çıktı. Holdingin sahibinin ise yandaş Star Medya Yayıncılık A.Ş.’nin Başkanı Murat Sancak olduğu belirlendi. Murat Sancak, Ethem Sancak’ın yeğeni.
‘HANGİ BİLİMSEL VERİLER ÖNÜNÜZE GELDİ?’
Bu uygulama tıp dünyasını da ayağa kaldırdı. Türkiye Fizik Tedavi Rehabilitasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Ketenci şöyle konuştu: “Araştırdık. Bununla ilgili hiçbir bilimsel veriye rastlamadık. Fizik tedaviyle ilgili birçok bilimsel tedavi yönteminde kısıtlamaya giden devletin, hiçbir bilimsel verisi olmayan bu yamaya destek olması çok düşündürücü. SGK’ya başvuracağız, ‘neye göre böyle bir karar aldınız? Hangi bilimsel veriler önünüze geldi? Sağlık Bakanlığı onay verdi mi?’ sorularını soracağız.”
AYSEDER: BU MALZEME İLK BİZDE DENENİYOR
Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Derneği (AYSEDER) de “Bu malzeme dünyada ilk bizde denenen bir ürün. SGK günde bir saat seansla 20 gün gelen bir hastaya 320 TL öderken, harici bir uygulama malzemesi için 350 TL bedeli hangi maliyet analizine ve bilimsel kriterlere göre yaptığı şüphe uyandırmaktadır” açıklaması yaptı. SÖZCÜ’nün ulaştığı, devletin destek verme kararı aldığı fıtık yamasının patent sahibi Eczacı Tuba Çalık Durmaz, ürünlerinin dünyada ve ülkemizde sadece kendileri tarafından üretildiğini bildirdi. Durmaz, “Ürünümüze SGK’ca destek çıkılması, 2.5 yıllık çalışmamızın neticesi. Bununla ilgili çalışmalar devletin gerekli birimlerine iletildi” dedi.
Star Medya Grubu Başkanlığı ile Akşam Gazetesi ve SKY360 televizyonunu içinde barındıran Türkmedya’nın da başkan yardımcılığı görevini yürüten Murat Sancak, 8 Aralık 2014 tarihindeki bir röportajında sağlık sektöründe güçlü bir şekilde yer alacaklarını söylemişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.04.2015 12:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol