ÇOK SAYIDA DERDE DEVA!

Faydaları ile dikkat çekiyor...

25 Şubat 2016 Perşembe 01:03
ÇOK SAYIDA DERDE DEVA!

 Türkiye'de yeni yeni bilinmeye başlayan Goji berry faydaları ile dikkat çekiyor.  Asya kökenli bir tür olan Goji berry faydaları ile pek çok sayıda derde çare oluyor. İşte Goji berry faydaları...

Son dönemde adını duymaya başladığımız Goji berry, faydalarıyla dikkat çekiyor. Köken olarak Asya kıtasına ait olan Goji berry hem besin değeri açısından hem de sağlığa yararları açısından adeta doğal bir mucize olarak göze çarpıyor. A, C ve B12 vitaminlerini bünyesinde barındıran Goji berry, bol miktarda demir ve selenyum içermektedir. Ayrıca içerdiği polisakkaritler ve antioksidanlar bakımından da sağlığa faydalı bir meyvedir.


GOJİ BERRY'NİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Yüksek bir besin değerine sahip olan Goji berry enerji vermesi bakımından özellikle gün boyunca çalışıp enerji harcayanlar tarafından tüketilmesinde fayda olan bir meyvedir. Vücudun direncini ve sağlamlığını arttırmaktadır. Yorgunluğu giderme özelliği de bulunmaktadır. hCG hormonunu salgılanmasını arttıran Goji berry, hem genç hissettirirken hem de erken yaşlanmayı önler. Aynı zamanda uyku problemi olanlar içinde faydası vardır. Uykuyu düzenleme özelliği vardır.

Tansiyon rahatsızlığı bulunanların da tercih ettiği meyvelerden biri olan Goji berry, kan basıncının düşmesine yardımcı olur. 1998 yılında yapılan araştırmalar Goji berry'nin bu faydasını ortaya koymuştur. Germanium içermesinden dolayı kanserin etkilerine karşı bünyeyi korur. C Vitamini bulundurmasından ötürü içerisinde bulunan antioksidanlar kansere yol açan genlerin değişimini önler.

İçerisinde yer alan beta-sitosterolden ve antioksidanlardan dolayı kolestrol seviyelerinin sağlıklık aralıkta kalmasını sağlar. Uzak Doğu'da geçmişten bu yana kullanılan Goji berry, cinsel gücü arttırmasıyla da meşhur bir bitkidir. Kanda bulunan testesteron oranını arttıran Goji berrynin cinsel gücü arttırması da bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Tükettiğimiz bazı meyve ve sebzede olduğu gibi Goji berry de kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır. Yağın depolanmasını engellemesi kilo alınmasının önüne geçer. Uyku tedavisinde de Goji berrye başvurulmaktadır. Ayrıca hastalıklara karşı direnci arttıran Goji berry, kışı yaşadığımız bu günlerde kolay hastalanmaya karşı vücudu koruması bakımından önemlidir. Cilt sağlığını korumaya yardımcı olmaktadır.

Goji berrynin faydaları arasında böbrek sağlığına iyi gelmesi de vardır. Aslında bu meyve genel olarak sindirim sistemine iyi gelmektedir. Yine kemik ve kas sağlığı açısından da önemli bir meyvedir Goji berry. Goji berry, stres giderici özelliğiyle de oldukça önemlidir. Özellikle günümüz hayat ve çalışma koşullarında stresle mücadele etmekte zorlanan insanlar Goji berry'nin bu faydasından faydalanabilirler.


FAZLA GOJİ BERRY TÜKETMEK ZARARLI

Peki bunca yararı olan Goji berrynini zararları yok mu? Goji berry kullanımında dikkatli olmak gerekiyor. Faydalarında yer alan zayıflama, genç kalma gibi özeliklerinden dolayı gereğinden fazla tüketmemek gerekiyor. Diyabet hastaları ve diyabet ilaçları kullanan kişiler, ilaçların etkisini azaltmasından dolayı Goji berryden uzak durması gerekiyor. Fazla tüketilmesi durumunda Goji berry hipertansiyona neden olabiliyor. Ayrıca polen alerjisi olan kişiler Goji Berry yerseler, hırıltı, hapşırma, kaşıntı, burun tıkanıklığı, gözlerde kaşıntı gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Uykuyu düzenleme özelliği olan olen Goji berrynin sadece gündüzleri tüketilmesi bekleniyor çünkü geceleri tüketildiğinde uykuyu kaçırabiliyor ayrıca fazla tüketildiğinde uykusuzluğa neden oluyor.

Enerji seviyesini arttıran Goji berrynin tüketilme oranını dengede tutamadığınızda konsantrasyon bozukluğu, hiperaktiflik ve huzursuzluk yapabiliyor. Yine fazla yendiğinde kan akışını normal seviyelerin üzerine çıkartır. Goji meyveleri aşırı tüketildiğindeı baş dönmesi, göz rahatsızlığı, bulanık görme ve halüsinasyonlar gibi şiddetli yan etkilere yol açabilir. Goji berry alerjiye yatkın olan kişilerin dikkatli kullanmaları gerekir. Ayrıca kan sulandırıcı ilaçlarla, şeker hastalığı ilaçlarıyla ve yüksek tansiyon ilaçları ile etkileşime girebilir. Bu ilaçları kullananların doktoralarına danışarak tüketmeleri gerekir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.02.2016 15:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Sevinç celik 2016-02-27 19:33:42

Ya ben kullanın ama 1 türlü zayiflayamiyorum 1de ben sabah öğlen 1 dilim çavdar ekmeği yerim akşam yemek yemem ama genede zayiflamiyorum