Çilekte Tehlikeli Hile!..

Gıda hilelerinden sıklıkla sizlere bahsediyoruz, çünkü sağlığımız her şeyden değerli. Et, süt ürünleri, paketli gıdalar derken bu hilelerden yaz meyveleri de nasibini aldı. Yazın vazgeçilmez tatlarından keyifle ve sağlıkla faydalanmak için bu bilgilere ihtiyacınız olacak.

03 Mayıs 2019 Cuma 22:43
Çilekte Tehlikeli Hile!..

Yazın gelmesiyle birlikte tezgahlar da renklenmeye başladı. Çilek, karpuz, kiraz, kavun... Yemeye doyamadığımız yaz meyvelerinde de birtakım hileler söz konusu. Ancak bahsedeceğimiz bu ipuçları sayesinde en tazesini ve lezzetlisini siz yiyebilirsiniz.

Çilek
Çok şaşırtacak bir bilgiyle karşınızdayız. Diyetisyen Tuğçe Kalaycıoğlu, çileğe o cezbedici kokunun verilmesi için üzerine oda spreyleri sıkıldığını ifade ediyor. ÜStelik bu çilekleri iyi bir şekilde yıkamazsanız böbrekleriniz tehlikeye giriyor. Bu spreyli çilekleri yıkamak ne yazık ki onları bu kimyasaldan arındırmaya yetmiyor, kansere neden olabilen bu yapay içerikli çileklerden uzak durun. Güvenmediğiniz tezgahlardan alışveriş yapmayın. Diyetisyen Kalaycıoğlu, iri çileklerden uzak durulması gerektiğini söylüyor. Bunun yanı sıra koyu renkli çilekler yerine daha açık ve doğal tondaki renkli çileklerin tercih edilmesini öneriyor. Çileği 3, 4 defa sudan geçirmelisiniz.

Karpuz
Karpuzun daha dayanıklı olması için kabak aşısı yapılıyor. Bu aşı karpuz kabuklarını kalınlaştırıyor. Tadı ise her zamankinden daha yavan oluyor. Karpuz seçerken ince kabuklu olmasına dikkat edin.

Kiraz
Kiraz henüz çiçekken kimyasal işleme uğruyor. Bu süreçte yapılan aşılama, kirazın daha dayanıklı olmasını sağlıyor. Ayrıca kiraz olgunlaştıktan sonra taze ve parlak gözükmesi için mumlama işleminden geçiriliyor. Yani bu süreçlerin hepsi hormonlu kiraz tüketimine neden oluyor.

Kayısı
Malatya kayısısı son derece lezzetli ve sağlığa faydalıdır. Bu kayısıyı yemek için haziran ayını beklemelisiniz. Haziran ayından önce Malatya kayısısı olarak satılanlardan uzak durun. Bu meyvelerin kalitesi düşüktür ve hormonludur.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol