'BUNDAN DAHA İYİ AĞRI KESİCİ YOK'

Kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay hocamız, bilinen ağrı kesiciler yerine öyle bir isim önerdi ki... İşte o ağrı kesici!

18 Nisan 2016 Pazartesi 23:52
'BUNDAN DAHA İYİ AĞRI KESİCİ YOK'
Prof. Dr. Canan Karatay, şeker hastalığının bilindiğinin ötesinde genetik olmadığını ve sebebinin çevresel faktörler olduğunu ifade etti. Karatay, Ereğli Belediyesi’nin organizasyonu ile Ereğli Belediyesi Kültür Merkezinde ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı’ kapsamında bir konferans verdi. Yoğun bir katılımın olduğu konferansta konuşan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İstanbul’a giderek Prof. Dr. Canan Karatay’ı Ereğli’de bir konferans vermesi için ikna ettiğini ifade etti ve “İyi ki de bu organizasyonu yapmışız. Katılımın yoğunluğu göz önüne alınırsa, hocamızın önerilerinin halkımız için son derece önem arz ettiği belli oluyor. Kendisine bizleri kırmayıp teşrif ettikleri için ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Ereğli’nin kara havuç, koyun yoğurdu gibi son derece önemli yerel tatları olduğunu ve bunların doğal birer hastalık savaşçısı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Canan Karatay, insanların hastalanmadan önce önlem almaları gerektiğinin altını çizdi. Ereğli halkına önemli mesajlar veren Karatay, konferansında Mısır şurubu şekerinin kullanılan çay şekerinden 7 kat daha büyük toksit içerdiğini ifade ederek, “Yani bütün tatlandırıcılar, çocuklarımızın içtiği gazlı şekerli içecekler, insulin olan meyve şekerini yani fruktozu hemen karaciğere gönderiyor. Çünkü insan vücudu meyve şekeri dediğimiz fruktoz şekerini enerji olarak kullanamaz. Çok toksit olduğu için derhal yağ olarak karaciğere gider ve karaciğeri yağlandırır” şeklinde konuştu.


TAM BUĞDAY EKMEK DE ŞEKER...
Tam buğday ekmeğinin de şeker olduğunu aktaran Prof. Dr. Karatay, “Tam buğday ekmeğinin de hakikaten kan şekerini çok fazla yükselttiği Kardiyolog William Davis tarafından söylenmiştir. Kepekli de olsa tam buğday ekmeğinin gliserin endeksi çok yüksektir. Bir patatesin gliserin indeksi kadar kan şekerini çok fazla yükseltir. Genç ve ortaya çıkan hastalıkların temelinde aşırı şeker, ekmek tüketimi ve hareketsizlik yatmaktadır. Bu olay bu kadar basit. Herkes bisiklete ulaşamaz ama yol yürüyün. Asansöre binmeyeceğiz ve yol yürüyeceğiz. Şeker hastalığı genetik değildir. Tamamen yanlış beslenme ve yanlış yaşam biçiminden kaynaklanan çevresel bir faktördür. İleri yaşlarda çıkan bu hastalık genetik olmamakla beraber önlenebilir. Bunu önlemek ve önünü alabilmek bizim elimizdedir” diye konuştu.


KAN ŞEKERİNİZE BAKIN...
1980’lerde ve 1990’larda birdenbire tüm dünyada aynı zamanda obezitenin mantar gibi patladığını belirten Karatay, “Aşırı kilo, Ereğli nüfusunun üçte biri obez gibi şeyle ortaya çıktı. Aşırı kilo, obez o kadar önemli değil. Önemli olan bel çevresinin genişlemesi, sizin rahatsız ve hasta olduğunuzu gösteriyor. Bu yeterlidir. Gidip vücut kitle endeksi ölçme gibi yöntemlere gerek yok. Bunlara artık tıpta insulin yüksekliği hastalıkları deniliyor. Açlık kan şekeri sizi aldatmasın. Bir şey yedikten sonra kan şekerinize bakın ve çok yükseliyorsa artık onu yemeyin, hiçbir şeyiniz kalmaz” ifadelerini kullandı.

EN İYİ AĞRI KESİCİ...
Karatay ayrıca Zeytinyağında aktif olarak bulunan 'olecanthal' maddesinin de ağrı giderici olduğuna vurgu yaparak, " Ağrı ve sızı başlatan enzimleri inhibe eder, inflamasyonu önler. Ağrı kesici ilaçlar kullanmak yerine zeytinyağı ile ağrıları önleyebilirsiniz" dedi.

Konferansa katılanlara Ereğli Belediyesi tarafından Canan Karatay’ın yazdığı kitaplardan hediye edilirken, Karatay’a ise Belediye Başkanı Özgüven tarafından çiçek takdim edildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.04.2016 13:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Nurşen subaşı. 2016-04-21 10:26:20

Ben canan hocami takdir ediyorum.bilgilerine katılıyorum uygulamaya çalışıyorum.hayatıma yenilikler kattı şekerim 93 CE çıkmıştı kitabındaki bilgilerle orada tutuyorum .hocama başarılar dilerim.yolu açık olsun.

Avatar
Aslı melek 2016-04-19 17:01:34

Gliserin endeksi diye birşey yoktur. Onu glisemik endeks olarak düzeltin...

Avatar
Yunus YILMAZ 2016-04-21 20:26:14

Hocamı biz dinliyor anlıyoruzda;Birde yetkililer kulak versede insan hayatı ile bukadar oynanmasa.Gerkli önlemler alınsa.

Avatar
Nurten Sönmez 2016-04-19 08:12:29

Sağolun iyiki varsınız hocam

Avatar
Şengül Özcan 2016-04-19 09:24:53

Üç ay önce Canan hocanın kitaplarını aldım okudum yine onun tavsiyesiyle taş devri diyeti ki. Nı aldım okuyorum ve tavsiye leri doğrultusunda beslenmeye başladım vAllahi bravo özellikle yağlar la ilgili öğrendiklerimi keşke çocuklarım küçükken bilseydim yinede kendimi çok şanslı addediyorum. Hocam sağolun varolun ben bendeki olumlu gelişmeleri insanlarla paylaşıcam.

Avatar
Ugur terhan 2016-04-19 10:09:48

Hocam agziniza saglik iyiki varsiniz

Avatar
Zerrin akcinar 2016-04-19 14:04:19

Harikasın hocam ya benim el parmaklarıyla sizi var sancı yapıyor ne yapmam lazım tşkler sevgiler saygilar. .

Avatar
Nurcan büyük 2016-04-19 14:20:34

Canan hocayı herzaman dinler taktir ederim.Ereglimize de teşrif etmişler çok duygulandım gene buyurup gelsin halkımızı bilgilendirsin.bana şeker yüklemesi yapcaklardı ben istemedim doktorumla atıştık nedenini sordu ben canan hoca asla yaptırmayın dedi snra kanda şeker çıktı 3 yıldır şeker tansiyon hapı kullanıyorum bi çare bulur da bu haplardan da kurtarır inşaa