'BUGÜN HASTANELERE GELMEYİN'

Doktorlar ve diğer sağlık çalışanları, yaşadıkları şiddet olaylarının her geçen gün daha da artmasını protesto için, bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümü olan bugün eyleme gidiyor

17 Nisan 2013 Çarşamba 10:42
'BUGÜN HASTANELERE GELMEYİN'

 Türk Tabipler Birliği ve diğer meslek örgütlerinin açıklamasına göre acil servis, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yatan hastalar dışında sağlık hizmeti verilmeyecek. Doktorlar "Lütfen destek için hastanelere gelmeyin" çağrısında bulundu.



Açıklamada şöyle denildi :
"Tam bir yıl oluyor. Dr. Ersin Arslan Gaziantep’de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak katledildi. Aradan bir yıl geçti, ancak sağlık çalışanları her gün ülkenin dört bir yanında dayak yemeğe devam ediyorlar.
Ortada sağlık çalışanları ve hastaları, hasta yakınlarını karşı karşıya getiren akıl dışı bir sağlık sistemi var.
Sağlık Bakanı değişti, sağlık sisteminde düzelme denecek hiçbir adım atılmadığı gibi atılma niyeti de yok. Ödeme güvencesini tamamen yitirmiş, çalışanları birbirine düşüren, sağlıkta kaliteyi düşüren performans uygulaması var!
Gittikçe ağırlaşan iş yükü ve angarya, 7/24 esnek, kuralsız ve baskı altında çalıştırılma var!
Birlik Hastaneleri arasında dama taşı gibi dolaşma, işyeri güvencesinin tamamen ortadan kalkması, görev tanımı dışında “sağlıkçı her işi yapabilir mantığı” ile çalıştırılma var!
Özel sektörde güvencesiz, parasını alamadan, kölelik koşullarında çalışma var!
Siyasetçiler, yöneticiler tarafından küçük düşürülme,hedef gösterilme var!
Tüm bunların sonucunda bozuk bir sağlık sistemi, tedavi olamayan hastalar, çalışanlara yönelmiş öfke ve şiddet var!
Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şartlarda iyi hekimlik, diş hekimliği, hemşirelik, ebelik, teknisyenlik yapamıyoruz. Nitelikli sağlık hizmeti veremiyoruz.
Eğitimimiz sürecinden başlayarak çok çalıştığımız, zor şartlarda hizmet vermeye gayret ettiğimiz hastalarımızdan, hasta yakınlarından şiddet görmeyi kabul edemiyoruz.
17 Nisan 2013 günü öldürülen meslektaşımız Dr. Ersin Arslan’ı anıp Türkiye’de sağlık alanındaki şiddeti, nedenlerini, çözüm önerilerini tartışacağımızdan dolayı acil hastalar, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yatan hastalar dışında sağlık hizmeti sunamayacağız.
Sabah saatlerinde hastanelerimizin bahçelerinde toplanıp Dr. Ersin Arslan için saygı duruşlarında bulunacağız. Öğlen saatlerinde illerimizde belirlenen hastanelerin bahçelerinde toplanıp beyaz yürüyüşler ve basın açıklamaları gerçekleştireceğiz.
Bu eylem ve etkinliklerimizdeki temel amacımız önemli yanlışlar olduğu ortada bulunan Türkiye sağlık ortamına katkı sağlamaktır.
Tüm yurttaşlarımızı, sağlık bakanlığı ve özel hastane sahiplerini destek olmaya çağırıyoruz. Sağlık Bakanlığı’ndan öncelikli talebimiz yurttaşlarımızın mağdur olmaması amacıyla 17 Nisan 2013 Çarşamba günü için Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nden randevu vermemeleri, verilmiş randevuları ertelemeleridir.
Yurttaşlarımızdan da 17 Nisan gününe randevu almamalarını, eylem ve etkinliklerde sağlık çalışanlarının yanında yer almalarını bekliyoruz."
İSTANBUL TABİP ODASI'NDAN DA AÇIKLAMA
İstanbul Tabip Odası da 17 Nisan eylemi için yazılı açıklamada bulundu. Türk Tabipler Birliği ile benzer dileklerin dile getirildiği açıklamada İstanbul'daki eylem planı açıklandı. Plan şöyle:
"Bizler; tüm sağlık çalışanları olarak şiddete yeter diyoruz. Dr. Ersin Arslan’ın öldürüldüğü gün olan 17 Nisan Çarşamba günü, TTB ve diğer sağlık meslek örgütlerinin çağrısıyla tüm ülkede olduğu gibi İstanbul’da da sağlık hizmeti sunamayacağız.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol