BU DİYET TÜM EZBERLERİ BOZUYOR

Karatay diyeti diyet için bilinen doğruları alt üst ediyor.

26 Mart 2012 Pazartesi 18:11
BU DİYET TÜM EZBERLERİ BOZUYOR

 Yıllardan beri kilo verebilmek için uyguladığımız diyetler ve diyetlerin doğru zannettiğimiz yanlışları bir türlü kilo vermeyip, açlık çekerek stresli bir şekilde yaşamamıza neden oldular.

Şu yasak, bu yasak, kibrit kutusu kadar peynir, bir tane salatalık, bir dilim kepek ekmeği şeklindeki diyetlerden bıkanlara müjde!  
Prof.Dr Canan Efendigil Karatay’a göre her şeyi yiyerek zayıflamak mümkün…
Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Karatay Diyeti adlı kitabının diyet kitabı değil, sağlıklı yaşam kitabı olduğunu bilinenlerin yanlış olduğunu söylüyor.
Tüm dünyayı tehdit eden obezitenin yağların yasaklanması, karbonhidratın ise aşırı tüketilmesinden kaynaklandığını hatırlatan Karatay sağlıklı beslenmenin temellerini TRT Haber’de canlı yayınlanan gündem programında anlattı.
Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay; ”Ülkemizdeki en büyük sağlık sorunlarından biri aşırı şişmanlık, obezite, ve şeker. Bu sorunların sebep olduğu hastalıklar ise karaciğer yağlanması ile başlayıp, diyabet, hipertansiyon, kalp krizi, felç, inme, alzheimer, erken bunama, kronik artritler, bel ağrıları, fibromiyosit, polikistik meme hastalığı, erken adet görme, polikistik over sendromu ile devam ediyor ve kanserle son buluyor.
   
BU HASTALIKLAR NASIL ÖNLENİR
”Peki, bu hastalıkların hiçbirinin genetik olmadığını ve önlenebilir hastalıklar olduğunu biliyor muydunuz?
Bunları önlemek için, soyadını taşıyan diyetiyle konuşulan Karatay “Sofranızda yumurtaya, cevize, tereyağına, kırmızı ete yer açın. Sızma zeytinyağı, köy tereyağı ve omega 3 gibi sağlıklı yağlar tüketin, çünkü beyin ve kalp sağlıklı yağlar ile çalışır. Ayrıca muhakkak günde en az 20 dakika yürüyün” diyor.
Kanserin sebeplerini şeker, trans yağlar, hareketsizlik şeklinde açıklayan Karatay,”kahvaltıyı krallar gibi,öğle yemeğini dükler,akşam yemeğini ise fakir gibi yapın tavsiyesinde” bulunuyor. Günde rafadan ve kayısı olmak kaydıyla 2 yumurta yemenin zararlı olmadığını iddia eden Karatay, salam, sucuk ve sosis içinde nitrat asidi bulunduğunu, ısıtıldığında ise kanserojen madde ihtiva ettiğini belirterek, pastırmanın sağlıklı olduğunu öne sürüyor.

TRT





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol