BİR MUCİZE; ÇÖREK OTU...

Genellikle hamur işlerinde kullanılan ve çoğumuzun pek bilmediği çörek otunun insan sağlığına da birçok yararı bulunuyor.

02 Haziran 2015 Salı 15:59
BİR MUCİZE; ÇÖREK OTU...

 Yediğimiz birçok hamur işi yiyeceklerde kullanılan çörek otunu insan sağlığına da birçok yararı bulunuyor. Tohumlarının yanı sıra birçok seçeneği olan çörek otu özellik böbrek yetmezliği hastalığında etkili olduğu belirtiliyor. Böbrek yetmezliğinin, böbreklerin çalışmasının yavaşlaması veya durmasına bağlı olarak kanda bulunan su, tuz ve diğer minerallerin dengesinin bozulması olduğunu belirten uzmanlar, hastalara çörek otunu destek tedavi olarak kullanabileceklerini söyledi. 

Destek tedavi olarak kullanılabilir

Çörek otu yağını bütün böbrek yetmezliği bulunan hastalarına tavsiye eden uzmanlar, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Böbrek hastaları çörek otunun kullandıkları ilaçların yanında destek anlamında kullanabilir. Çörek otu, içerisindeki ‘Timokinon’ adlı uçucu yağ sayesinde böbreğin dolaşımını ve çalışmasına yardımcı olur. Günde iki çay kaşığı sabah akşam aç karnına alındığında etkisini gösterir. Bütün diyaliz hastaları veya diyalize bağlı olmayan kişilerde çörek otu yağını gönül rahatlığıyla kullanabilir. Bu uygulamaya en az 1 ay devam edildiği takdirde kişi kendisinde değişiklikleri görecektir.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.06.2015 16:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Reşit yılmaz 2015-06-02 18:25:20

Allahın yanında neyi eksikki