BAŞAĞRISINI İLAÇSIZ BİTİRİN...

Baş ağrısı yediden yetmişe hemen her yaş grubunun karşılaştığı rahatsızlıklardan biri. Peki her ağrı için ilaca sarılmak ne kadar doğru?

12 Eylül 2016 Pazartesi 00:16
BAŞAĞRISINI İLAÇSIZ BİTİRİN...

Günümüzde yaşadığınız her başağrısı önemli bir hastalığın sebebinden çok stres ve gerilim yoğunluklu tek başına bir rahatsızlığın sonucudur. Ağrı şikayetleri başınızın herhangi bir bölümünde başlayabilir, yüzünüzün bütününe de yayılabilir. Başağrılarının sebepleri kadar süreleri de farklıdır. Kimi başağrıları birkaç saat sonra sonlanabilirken kimi ağrılar haftalarca devam edebilir. Özellikle migren ağrıların zirve yaptığı rahatsızlıklardan biridir. Tıp dünyasındaki gelişmeler ve araştırmalar ortaya çıkarmıştır ki, serotonin ve öteki ağrı kesici maddeler migreni tetikleyebilmektedir. Peki bunlara ilaçsız alternatifler mevcut mudur? Uzmanlar bu konuda belli alternatifler üzerinde hemfikir:


SİNÜZİT İÇİN:
Bolca sıvı tüketin. Limon suyu ve yeşil çaydan vazgeçmeyin. Portakal iyi gelir. Sıcacık çorbanıza ve yemeklere kesinlikle zencefil ekleyin.

GERİLİM TİPİ AĞRI İÇİN:
Bulantı yapan bu tür başağrıları için de hemen ağrı kesiciye sarılmayın. Nane yağı ağrıyı sonlandırmada oldukça etkilidir. Yine zencefil çayı da çok iyi gelir.

VE MİGREN İÇİN:
Migrenin musallat olduğu yaş grubu genellikle 25 ile 55 yaş arasıdır. Ağrılar öyle bir hale gelir ki görmede bile sıkıntı yaşamanıza neden olur. Migren için en iyi ilaç alternatifi magnezyumdur. Yine B-12 vitamini almanızda, bu vitaminin zengin olduğu gıdaları tüketmenizde de migren ağrılarının asgariye çekilmesinde rolü büyüktür.

Peki hangi magnezyumu hangi gıdalardan temin edebiliriz doğal olarak. İşte o gıdalar:
Badem, pişmiş fasulye, yer fıstığı, yeşil lahana, melas, akdarı, buğday kepeği, tofu...

magnezyum ile ilgili görsel sonucu

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol