'BARİ UYKUDA ZAYIFLAYIN...'

Ünlü Kalp Profesörü Canan Karatay, Türkiye'de 50 milyona yakın insanın kilo sorunu yaşadığını belirterek, " Uykuda zayıflamanın formülü de 1994'de ortaya kondu. İnsanlar en azından bunu yapabilirler" dedi.

03 Şubat 2015 Salı 23:20
'BARİ UYKUDA ZAYIFLAYIN...'

 İşte Karatay hocanın o açıklamarı: " Türkiye nüfusunun üçte birinin kilo problemi yaşadığı söyleniyor. Oysa gerçek rakam bundan çok daha fazla. 20 milyon şişman, 20 milyon aşırı şişman, 10 milyon da obez var. Yani 50 milyon. Özellikle şeker güçlü bir oksidan maddedir. Çünkü kendini bile okside eder. Boyle olunca organlar doğru çalışamaz. Gizli şeker, ondan önce şişmanlık, ondan önce karaciğer yağlanması... Yani şu bel çevresi genişliği başladı mı bilin ki, karaciğer de yağlanma var.

Kilo problemiyle uykuda da başedilebileceğini 1994'te keşif ile öğrendik. Ayılarda bulunan bir hormon sayesinde. Ayılar yaz sonunda inlerine girer ve kış uykusuna yatarlar. O zamanlarda çok şişmanlardır. Onların metabolizması bizlerden çok üst düzeydedir. İnanılmazdır. Baharda kış uykusundan çıktıklarında bir deri bir kemik haline gelmiş oluyorlar. Bilimadamları bunu araştırıyor bu nasıl oluyor diye. Ayılarda bulunan ve kış uykusu sırasında salgılanan Leptin hormonunu keşfediyorlar. 1994'de bu yayınlandı. , hamilelik, doğum hormonlarını kontrol eden hormonun Leptin olduğu ortaya çıktı. Peki bu nereden salgılanıyordu? Yağ hücrelerinden. Göbek ve birikmiş yağlardan. Bu hormon biz insanlarda da var ve hem gündüz salgılanıyor hem gece. Onun için ben gece saat sekizden sonra yemek yemeyin diyorum. Çünkü dört saat sonra leptin hormonu salgılanıyor insanlarda da. Bu hormon yağları enerji olarak kullanan ve yakan hormon olduğu için de etkisini düşünün. Bu hormon sabaha karşı 2 ile dört arası en çok salgılanıyor. Hastalarımdan bazıları da var uykuda zayıflayan. Ona göre en azından akşam sekizden sonra hiçbirşey yememek gerekiyor."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.02.2015 23:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
yurdagül tuğ 2016-01-04 21:35:21

Hocam benim kilo problemim var ne yapiyorsamda zayıflayamiyorum benim yemek aklıma gelmiyor sadece aşırı derecede baş ağrılarım oluyor sabahları limonlu şu icdediler yine basım ağrıyor yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşk hocam