ARTIK 1 SAAT DAHA AZ UYUYORUZ

Prof. Dr. Murat Aksu, yapılan bir araştırmaya göre ABD'de 50 yıl önce ortalama 8 saat 20 dakika olan uyku süresinin 7 saat 20 dakikaya düştüğünü belirtti.

26 Kasım 2012 Pazartesi 13:47
ARTIK 1 SAAT DAHA AZ UYUYORUZ

 Antalya'da düzenlenen 48. Ulusal Nöroloji Kongresi'ne katılan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Aksu,  iyi bir yaşam için iyi uykunun gerekli olduğunu vurguladı.

''Erişkin bir bireyin uyku süresi 8-8,5 saatin altına düşmemeli'' diyen Murat Aksu, şöyle konuştu:
''Gündüz uyanık şekilde yaşamınızı sürdürebilmeniz için gerekli en kısa süre 8 saattir. Bunun altına inmemeniz gerekir. Ama ne yazık ki iniyoruz ve daha az uyumak zorunda kalıyoruz. Çünkü bizi uykudan alıkoyan çok sayıda faktör var. Çalışıyoruz, televizyon seyrediyoruz, sosyal aktivitelerle uğraşıyoruz. Bunlar uyumamız gereken süreyi elimizden alıyor. Uyumamız gereken sürenin elimizden alınması, yaşam kalitemizi direkt etkiliyor. Yapılan bir araştırmaya göre 50 yıl önce ABD'deki uyku süresi ortalama 8 saat 20 dakika iken, bugün 7 saat 20 dakikaya düştü. 50 yılda yaklaşık bir saat daha az uyur hale geldik. Belki de daha çok çalışmamız, daha çok tüketmemiz isteniyor. Zamanımızı uyku dışında başka şeylerle geçirmemiz için teşvik ediliyoruz. Bu da bizim daha az sağlıklı olmamızın ciddi bir nedeni.''

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol