80 Bilim İnsanından Tüm Devletlere Açık Uyarı!

80 araştırmacı tarafından korona virüs ile ilgili yayınlanan bir bildiride sürü bağışıklığı yöntemi uygulamanın kusurlu ve tehlikeli olduğu belirtildi. Araştırmacılar, devletlerin sürü bağışıklığı yöntemini uygulamaması gerektiğini açıkladı.

17 Ekim 2020 Cumartesi 09:27
80 Bilim İnsanından Tüm Devletlere Açık Uyarı!

Bilim dünyasında sürü bağışıklığı tartışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Büyük Barrington Bildirisi’ni yayınlayan bazı bilim insanları, devletlerin sürü bağışıklığı politikasını uygulamasının doğru olduğunu duyurmuştu. 

Bildiride sürü bağışıklığı uygulanması durumunda normal insanların hayatlarına devam edebileceği, riskli grupların da korunacağı aktarıldı.

The Guardian gazetesinde yer alan habere göre ise bildirideki imzaların çoğunun sahte olduğu iddia edildi.

Sürü bağışıklığı teorisine karşı bir bildiri de 80 araştırmacı tarafından yayınlandı.

John Snow Memorandum adlı bildiride, sürü bağışıklığı teorisi uygulamanın ağır sonuçlar doğuracağı ve ‘bilimsel kanıtlarla’ desteklenmediği belirtildi.

Uzmanlar, korona virüs salgınının toplumun belirli bir kesimi ile sınırlamanın mümkün olmadığını ve devletlerin, bu stratejiyi uygulamasının yanlış olduğu kaydedildi.

KİMİN SAVUNMASIZ OLDUĞUNU BİLMEK İMKANSIZ

Bilim insanları, korona virüs salgınında kimin korumasız olduğunun bilinmesinin imkânsız olduğunu ve bu nedenle sürü bağışıklığı stratejisinin yetersiz olduğunu aktardı.  Ayrıca, ‘Uzun covid’ olarak adlandırılan dönemin de tehlike yarattığı, bu nedenle sürü bağışıklığı oluşmasının uzak ihtimal olduğu vurgulandı.Öte yandan hastalığı geçiren bir kişide bağışıklığın ne kadar sürdüğünün bilinmemesinin de sürü bağışıklığı teorisini şimdilik çürüttüğü bildirildi.

Kaynak: Live Sicence 
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.10.2020 09:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol