4.5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA TECAVÜZE...

Sağlık Bakanlığı, çocuğun tedavisinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlilerinin refakatinde devam ettiğini bildirdi.

15 Ekim 2014 Çarşamba 18:05
4.5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA TECAVÜZE...
Sağlık Bakanlığı, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinin çocuk sağlığı ve hastalıkları kliniğinde tedavi gören bir erkek çocuğa, annesinin refakatçi bıraktığı şahsın tecavüz girişimin sağlık personelince engellendiğini, çocuğun tedavisinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlilerinin refakatinde devam ettiğini bildirdi.


Sağlık Bakanlığı, "4 yaşındaki çocuğa tecavüz iddiası"nın yer aldığı  haberler üzerine yazılı açıklama yaptı.
 
Habere konu 4,5 yaşındaki erkek çocuğun 13 Ekim'de Haseki eğitim ve  Araştırma Hastanesi 29 Mayıs ek hizmet binası çocuk sağlığı ve hastalıkları  kliniğinde tedavi altına alındığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer  verildi:

 "Çocuğun annesi, servis sorumlu hemşiresine 'çocuğun amcası' olarak  tanıttığı 40 yaşlarındaki şahsı, çocuğun yanına refakatçi olarak bırakmıştır.

Hastanın yatışından sonra rutin takipleri için odaya giren sağlık  personeli, çocuğun annesi tarafından refakatçi bırakılan şahsın çocuğa tecavüz  girişimine engel olmuştur.

Konu derhal savcılık ve emniyet yetkililerine iletilerek ilgili şahıs  gözaltına alınmıştır."

Hastanenin sosyal hizmetler uzmanı tarafından Aile ve Sosyal  Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ile bağlantıya geçildiği ve durum  hakkında bilgilendirme yapılarak çocuğun koruma altına alınması gerektiği yönünde  görüş bildirildiği kaydedilen açıklamada, akabinde çocuğun adli mercilerce koruma  altına alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlileri  refakatinde çocuğumuzun tedavisi devam etmektedir" denildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.10.2014 10:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol