'400 Bin Koronavirüslü Aramızda Dolaşıyor'

Sağlık Bakanlığı Korona Virüs Bilim Kurulu üyesi Mehmet Ceyhan, 400 bin korona virüs hastasının aramızda dolaştığını söyledi.

12 Mayıs 2020 Salı 08:22
'400 Bin Koronavirüslü Aramızda Dolaşıyor'

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip korona virüs salgına karşı alınan tedbirlerinin kısmen gevşetilmeye başlanması hakkında dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. 

"TEST YAPILMASI GEREKİYOR" 

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan,korona virüs taşıyan 400 bin kişinin aramızda dolaştığını belirterek,virüsü bulandırma riski yüksek olan sağlık personeli, garson, kasiyer, berber, otobüs şöförü, otel çalışanı, satış elemanı gibi meslek sahiplerine test yapılmasını gerektiğini söyledi.

"FARKINDA DEĞİLLER" 

Ceyhan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizde virüsü bulaştırabilecek, ancak kendisinde virüs bulunduğunun farkında olmayan 400 bin civarında insan aramızda dolaşıyor.

Bir araya toplanmaların arttığı bu günlerde en azından virüsü bulandırma riski yüksek olan sağlık personeli, garson, kasiyer, berber, otobüs şöförü, otel çalışanı, satış elemanı gibi meslek sahiplerine, belirti olmasa bile test yapılması ve bulunanlara izolasyon yararlı olur."

mehmet-ceyhan.jpg

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.05.2020 08:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol