10 PRATİK CİLT BAKIM ÖNERİSİ

Çatlayan dudakları canlandırmak, cildin yağ dengesini düzenlemek, sivilceleri hızlıca iyileştirmek, kızarıklıkları yok etmek ve daha fazlası için pratik cilt bakım önerileri...

23 Şubat 2012 Perşembe 18:53
10 PRATİK CİLT BAKIM ÖNERİSİ

 Göz çevresi hassastır, yaş ve mimiklere bağlı olarak kırışıkların en yoğun görüldüğü bölgedir ve özel bakım gerektirir. Bitkisel ya da kozmetik cilt bakım maskelerini uygularken, göz çevresine temas ettirmemeye özen gösterin. Gece bakım kremlerinizi; düzenli kullanmayı alışkanlık haline getirin.

İlkbahar-sonbahar mevsim geçişlerinde ya da çok sıcak ve çok soğuk havalarda cilt yüzeyi kuruyup pul pul dökülmeler meydana gelebilir. Cilt yüzeyini kaplayan ölü deriler; solgun bir görünüme sebep olur. Cildinizi yıpratmadan ölü derileri temizlemek için güzellik ürünleri satan mağazalardan alacağınız ipek keseleri kullanabilirsiniz.
Soğuk ortamdan sıcak havalara geçişlerde ya da sıcak banyo sonrasında cilt yüzeyinde kuruma ve kaşıntı meydana gelebilir. Ciltteki kızarıklığı ve kaşıntıyı gidermek için bir poşet yeşil çay ya da papatya çayını demleyin. Hafif ılındıktan sonra cilt yüzeyine masaj yaparak sürün. 10 dakika bekledikten sonra durulayıp cilt türünüze uygun kremle nemlendirin.
Dudak derisindeki çatlama ve kurumaları gidermek için bal ve toz şeker karışımıyla doğal ve etkili peeling hazırlayabilirsiniz. Bir çay kaşığı süzme bal ve bir çay kaşığı toz şekeri karıştırın. Karışımı; nazik hareketlerle dudaklarınıza uygulayın, 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Yoğun nemlendirici krem sürün. Ayrıca her diş fırçalamasında nazikçe dudaklarınızı fırçalayıp ölü derinin atılmasını sağlayabilirsiniz.
Yağlı, karma, kuru ya da normal… Her cilt türünün nemlendirilmeye ihtiyacı vardır, yağlı ciltlerin bile! Cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi karşılamak için türüne göre nemlendirici krem kullanmalısınız. Kuru cilde sahipseniz yağ bazlı nemlendiricileri; yağlı cilde sahipseniz su bazlı nemlendiricileri tercih edebilirsiniz.
Yağlı ya da karma cilt türüne sahipseniz; alın, burun ve yanaklarda aşırı yağ salgılanmasından dolayı parlamalar görülebilir. Cilt yüzeyinde biriken yağ; makyajınızın canlılığını yitirmesine ve siyah nokta oluşumuna sebep olabilir. Cildinizde aşırı yağlanmadan kaynaklanan parlamaları kurutucu kâğıtlar sayesinde yok edebilirsiniz.
Cilt bakımı yapmak için yeterince zamanınız yoksa pratik bal maskesiyle 10 dakikada cildinizi canlandırabilirsiniz. Göz ve dudak çevresi hariç yüz ve boynunuza bal sürüp 10 dakika bekletin. Sürenin sonunda ılık suyla durulayıp kurulayın. Kuru cilde sahipseniz balın içine bir miktar sızma zeytinyağı ekleyip karıştırın ve cildinize uygulayın. Zeytinyağı; cildinizi beslerken nemlendirir.
Cilt maskelerinden daha etkili sonuçlar almak için hafif ısıtılmış havluyu maskenin üzerine örtün, bu sayede maskenin cildin alt katmanlarına nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz. Cilt bakımı için kendinize özel bir havlu ayırın, her kullanımdan sonra mutlaka yıkayın.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol