ZEYTİNDEN SONRA TALAN ALANI MERALAR!

CHP’li Orhan Sarıbal, kurulacak sanayi ve sanayi sitelerinde bulunan mera alanlarının vasfını ot bedeli dahi ödenmeksizin değiştiren düzenlemeyi eleştirdi. Sarıbal, “Meralar, endüstri ve teknolojiye kurban edilebilecektir” dedi.

16 Haziran 2017 Cuma 01:27
ZEYTİNDEN SONRA TALAN ALANI MERALAR!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, meraların vasfının değiştirilmesine ilişkin yasal düzenlemeye tepki gösterdi. Sarıbal, yaptığı yazılı açıklama meraların hayvancılık sektörü için olmazsa olmazlar arasında yer aldığını vurgulayarak, “Meralar, endüstri ve teknolojiye kurban edilebilecektir” dedi.

"Ot bedeli alınmayacak"

"Üretim Reformu Yasa Tasarısı"nın 37’inci maddesi ile organize sanayi bölgeleri için ihtiyaç duyulan alanların mera vasfının değiştirilmesi halinde ödenecek ot bedelinin de kaldırıldığını bildiren Sarıbal, “Cumhuriyetin ilk yıllarından beri devam eden mera alanlarındaki daralma süreci çok daha artacaktır” dedi.

“Son altı yılda 4,5 milyar dolar ödendi”

Türkiye’nin hayvancılık politikaları sonucunda dışa bağımlı hale geldiğini belirten Sarıbal, son altı yılda canlı sığır, koyun ve keçi ile sığır eti için 4,5 milyar dolar bedel ödendiğini bildirdi. Tasarıda öngörülen politikalarla hayvancılıkta sürdürülebilirliğin asla sağlanamayacağını da dile getiren Sarıbal açıklamasında, “Türkiye hayvancılıkta dışa bağımlılıktan kurtulmak istiyorsa öncelikle Mera Kanunu'nun 14’üncü maddesi gözden geçirilerek tahsis amacı değişikliğini kolaylaştıran düzenlemeler yürürlükten kaldırılmalı, tahsis amacı değişikliği daha zor hale getirilmelidir” sözlerine yer verdi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol