YURTTA YOLSUZLUK PROTESTOLARI...

CHP İstanbul İl Başkanlığı, yolsuzluk iddialarıyla ilgili protesto gösterisi düzenledi.

26 Şubat 2014 Çarşamba 15:00
YURTTA YOLSUZLUK PROTESTOLARI...

 CHP İstanbul İl Başkanlığı, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili Taksim Meydanı'nda bir protesto gösterisi yapmak istedi. Polis izin vermeyince İstiklal Caddesi'ndeki ilçe binasından Taksim Meydanı girişine kadar yürüyen grup burada temsili 30 milyon Avro'nun önünde toplandı. Eylem nedeniyle polis, Taksim Meydanı'nda geniş güvenlik önlemi aldı.

TEMSİLİ AVRO'LAR ÖNÜNDE AÇIKLAMA

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ve CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da kalabalığın içinden yürüyerek temsili paraların önüne geldi. Başbakan ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesinde paranın dağıtılmasından sonra kalan paranın 30 Milyon Avro olduğunu belirten Salıcı, temsili paralarla miktarın ne kadar olduğunu herkesin görmesini istediklerini söyledi. 

EZAN ARASI

Grup öğle ezanın okunmasıyla eyleme ara verdi. Sloganlar ve konuşma durdu. Ezanın sona ermesinin ardından CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı konuşmasına devam etti. Temsili paraları Taksim Meydanına götürüp vatandaşlara dağıtacaklarını söyleyen Salıcı'ya Mustafa Sarıgül müdahale etti. Sarıgül partililerle polisi karşı karşıya getirmeyeceklerini söyleyerek büyükşehir belediye başkanlığını kazandığında Taksim Meydanı'nı halka açacağını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından kalabalık olaysız dağıldı.
Özgür ALTUNCU - Ümit TÜRK - İdris TİFTİKCİ - İstanbul

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.02.2014 15:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol