YURTLARA OPERASYON HAZIRLIĞI...

Dershanelerin ardından Cemaat'e bağlı 500'e yakın öğrenci yurduna, denetim adı altında operasyon hazırlığı yapıldığı iddia edildi.

24 Kasım 2013 Pazar 11:11
YURTLARA OPERASYON HAZIRLIĞI...

 Başbakan Erdoğan ile Cemaat arasındaki kavganın dershanelerle sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Kasım ayında AKP Kızılcahamam kampının ardından yapılan Bakanlar Kurulu'nda Erdoğan'ın, özel yurtların denetimini Milli Eğitim'den alınıp, Gençlik Spor Bakanlığı'na devredilmesi için talimat verdiği bildirildi. 

Aydınlık'ın haberine göre, dershanelerden sonra F tipi cemaatin yurtlarına yönelik planlanan operasyonun ayrıntıları şöyle:

Erdoğan'ın planına kimse uyanmadı
3 Kasım'da sona eren AKP kampındaki kapalı oturumların sonuncusunda Erdoğan'ın, "kızlı-erkekli evleri basma planı"nı partililerle paylaştığını, Zaman gazetesi 4 Kasım'da okurlarıyla paylaştı. Herkes, haberin "kızlı-erkekli ev" bölümüne odaklandı. Oysa aynı haberde, Erdoğan'ın yurtlardaki sorunlar konusuna özel vurgu yaptığı da yer almıştı. Gazetenin haberi yaptığı gün Bakanlar Kurulu da toplandı. Erdoğan özel yurtların denetiminin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınıp, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na verilmesi için düzenleme yapılması talimatı verdi.

Gülen'e bağlı 500 yurt hedefte
MEB verilerine göre, Türkiye genelinde faaliyette olan özel öğrenci yurtlarının toplam sayısı 4 bin 383. Aydınlık'ın MEB kaynaklarından aldığı bilgilere göre bu yurtların 500 kadarı Gülen hareketiyle doğrudan bağlantılı.

Dershaneler: AİHM'ye kadar gideriz
Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili AKP iktidarı ile Cemaat arasındaki tartışmalar devam ederken bir açıklama da dershane derneklerinden geldi. Dernekler, yurtiçindeki bütün yasal yollara başvuracaklarını, bundan da sonuç alamazlarsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar gideceklerini belirttiler.

Özel Dershaneler Birliği Derneği ve Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği'nin arasında bulunduğu dernekler, dershanelerin kapatılması çalışmalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Yasanın bu şekilde geçmesi halinde tüm yasal hakların kullanılacağının vurgulandığı açıklamada, "Yurtiçinde bildiğimiz yasal yollara başvuracağız. Sonuç alamazsak AİHM'e kadar gideceğiz" dendi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.11.2013 11:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol