YUMRUKLAR KONUŞTU...

TBMM Genel Kurulu'nda MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ile AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin arasında yumruklu kavga çıktı. Gerginlik sırasında, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhittin Aksak da MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'a yumruk attı.

04 Ağustos 2014 Pazartesi 17:15
YUMRUKLAR KONUŞTU...
TBMM Genel Kurulu saat 14.00'da TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiminde başladı. MHP Grubu, sınır komşularımızdaki çatışmalara Türkiye'den katılımın araştırılması önergesinin bugün görüşülmesi önerisinde bulundu. Bu öneri üzerinde iktidar ile muhalefet partileri arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Önergenin oylanması sırasında CHP 'yoklama' talep etti. Elektronik yapılan oylama sırasında TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı toplantı yeter sayısının olduğunu açıkladı. Ancak CHP'li milletvekilleri 'mükerrer' oy iddiasında bulundu. Belirttikleri isimlerdeki milletvekillerine seslenildi. 2 AK Partili milletvekili Genel Kurulu salonunda olmayınca birleşime 15 dakika ara verildi.

Bu sırada TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, 'Sahtekarlar' diye bağırdı. Bu söze çok sayıda partili milletvekili tepki gösterdi. Genel Kurul salonu ara nedeniyle boşaldığı sırada, Genel Kurul Salonundan muhalefet kulisine geçişi sağlayan Genel Kurulu Salonunun köşesinde bir anda kavga çıktı. MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ile AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, tekme-tokat birbirine girdi. Milletvekilleri yere düşerken, Şahin ve Uzunırmak'ın yüzünden kan aktığı görüldü. Yaşanan itişmelerin ardından kavga araya giren diğer milletvekilleri tarafından sonlandırıldı.

İKİNCİ KAVGA

Verilen araya rağmen kavganın ardından iktidar ve muhalefet milletvekilleri Genel Kurul Salonundan ayrılmadı. Bu sırada AK Parti ile MHP'li milletvekilleri arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. AK Parti Erzurum Milletvekili Muhittin Aksak, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'a yumruk attı. Aldığı darbe sonucu Oğan'ın yüzünün şiştiği görüldü. Kavgayı, araya giren diğer milletvekilleri sonlandırdı.

GENEL KURUL KAVGA NEDENİYLE KAPANDI

Kavga nedeniyle gergin olan TBMM Genel Kurulu, divan üyelerinin toplanamaması nedeniyle kapandı. Görüşmelere yarın devam edileceği belirtildi.
Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA








yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.08.2014 17:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol