YÜKSEK YARGI: İMAMLAR SİYASET YAPAMAZ...

Anayasa Mahkemesi(AYM), imamların da aralarında bulunduğu Diyanet personeline siyaset yapma yasağını Anayasaya uygun buldu

14 Aralık 2017 Perşembe 02:39

Eskişehir 2’nci İdare Mahkemesi, Diyanet İşleri Başkanlığı personel yasasının 25’nci maddesinin iptali için AYM’ye başvurmuştu.

Hürriyet'in haberine göre AYM dün başvuruyu esastan görüşerek oybirliğiyle ret kararı verdi. AYM heyeti Diyanet personeline siyaset yasağının Anayasaya uygun olduğu sonucuna vardı. Buna göre, imamlar, müftüler ve tüm Diyanet personeli siyasi faaliyette bulunamayacak, herhangi bir partiyi övemeyecek ve eleştiremeyecek. Bu konudaki yasak aynen devam edecek.

Yasanın 25. maddesinde, “Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluşunun her derecesinde görev alan personel, Memurin Kanununun hizmetliler için yasak ettiği siyasi faaliyetten başka, dini görevi içinde veya bu görevin dışında, her ne suretle olursa olsun, siyasi partilerden herhangi birini veya onların tutum ve davranışını övemez ve yeremez. Bu gibi hareketleri tahkikatla sabit olanların, ilgili ve yetkili mercilerce işine son verilir” ifadesi yer alıyor. Madde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapan tüm personelin siyaset yapmasını, siyasi faaliyetlerde bulunmasını ve siyasi partileri övmesini işten atılma nedeni olarak öngörüyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.12.2017 03:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol