YSK: TÜRKÇE.. HÜKÜMET: KÜRTÇE...

YSK, seçimlerde adayların sadece Türkçe propaganda yapabileceklerine karar verdi. Hükümet ise farklı dil ve lehçelerde de propoganda için yasa tasarısı hazırladı.

06 Aralık 2013 Cuma 10:55
YSK: TÜRKÇE.. HÜKÜMET: KÜRTÇE...

 YSK, yerel seçimlerde adayların sadece Türkçe olarak propaganda yapabileceklerine karar verdi. Hükümet ise YSK'nın bu kararının hemen ardından TBMM'ye demokratikleşme paketini gönderdi ve adayların farklı dil ve lehçelerde de propoganda yapmalarının önünü açtı. 

Paket 2014 Mart ayına kadar kanunlaşırsa, adaylar Türkçe dışındaki dillerde de seçim propogandası yapabilecek. Aksi taktirde YSK yasağı geçerli olacak. YSK kararında ''Siyasi partiler ve adayların, yapacakları propagandalarda Türkçe kullanmaları esastır'' hükmü yer aldı. 

YSK'nın oy birliği ile aldığı bu kararın ardından hükümet de TBMM'ye demokratikleşme paketini gönderdi. Pakete ilişkin kanun tasarısının ilk maddesine de, ''Siyasi partiler ve adaylar tarafından yapılacak her türlü propoganda, Türkçenin yanı sıra farklı dil ve lehçelerle de yapılabilir'' hükmü konuldu. 

SMS TACİZİNE SON
YSK, siyasi partiler ile adayların, vatandaşların telefonlarına SMS göndererek propoganda yapmasını da yasakladı. Seçime katılan siyasi parti ve adaylar, 1 Ocak-29 Mart 2014 tarihleri arasında yazılı basına ilan ve reklam verebilecekler. İnternet sitesi açarak sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapabilecekler. 

Ancak bu tarihler arasında siyasi parti ve adaylar, vatandaşların e-mail adreslerine, cep ya da sabit telefonlarına görüntülü, sesli veya yazılı mesaj göndererek, propaganda yapamayacak. 

Siyasi partiler sadece kendi üyelerine mesaj gönderebilecek. 20-29 Mart 2014 tarihleri arasında yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, telefonla mini referandum gibi faaliyet de yapılamayacak.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.12.2013 10:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol