'YSK'nın Gerekçeli Kararını AKP'liler Yazdı...'

İstanbul Barosu Önceki Başkanı, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal, YSK ve skandal kararına yönelik çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

09 Haziran 2019 Pazar 00:47

Veryansın TV'ye konuşan Kocasakal, YSK üyelerinin sadece görevi kötüye kullanmak değil bizzat anayasaya darbe yapmaktan yargılanmaları gerektiğini öne sürdü. İşte o açıklamalar: 

" Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimi iptal edeceği başından belliydi. Bunu anlamak için hukuk alimi olmaya da gerek yok. Şöyle belliydi; bu ülkenin 150 bine yakın hatta daha fazla hukukçusu var. O zaman bu YSK üyelerinden başka hukukçu mu kalmamıştı da bunların görev süreleri uzatıldı? Bunu iyi düşünmek lazım. Bu zaten başlı başına bir muaamma.. Ama daha da önemlisi buna neden gerekli tepki verilmedi? Bu kişilerin görev süreleri uzatıldığında muhalefette YSK'ya güvenimiz tam gibisinden açıklamalar yaptı. O dönem özellikle bu tam rezillik diye yazılar yazdım ve bu YSK'ya kesinlikle güven duymadığımı anlattı ve kurulları yüksek yapan başındaki yüksek ifadesi değildir demiştim. Dolayısıyla bunlar talimatın gereğini yerine getirdiler. Bu kararın hukuksuzluğunu konuşmaya dahi gerek yok. Bu öyle skandal ifadeleri ile geçiştirilicek bir karar değil. Hukuken zaten açıklanamaz mümkün değil. Aslında burada YSK eliyle anayasal sisteme seçmen iradesine karşı açık bir darbe yapılmıştır, 73 yıllık seçim geleneği ortadan kaldırılmıştır. Ülkede herşey çöktü. Elimizde kala kala bir sandık kalmıştı ağır aksak ilerlese de şimdi o da büyük yara almış oldu. Öyle bir rezillik yaşadık ki hem kararı hem de gerekçesini bile AKP temsilcisi duyurdu. Ben açık söylüyorum o çok beklenen gerekçeli kararı da YSK falan yazmaz iktidarın hukukçuları yazmıştır. Net açık söylüyorum. 
Ayrıca YSK Başkanı karşı çıkmış vs deniyor onu da iyice bir düşsün herkes. O acaba başka bir senaryonun parçası mı? Ben hukukçu olarak konuşuyorum; görevi kötüye kullanma suçundan bahsetmiyorum bence burada anayasaya karşı darbe suçunu düzenleyen TCK'nın 309. maddesi devreye girebilir. O yüzden bu kararı veren YSK'nın yedi üyesine tavsiyem yakınlarında ne kadar ayna varsa kaldırsınlar... Çünkü elbette Ekrem İmamoğlu'nun hakkını gaspettiler bu yüzdeyüz ama daha da onemlisi seçmenin iradesini, anayasal hakkın kullanımını gaspettiler. Anayasal sisteme darbe indirdiler. Ortada büyük bir anayasal suç sözkonusu."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol