YSK İstanbul Seçimini İptal Etti!

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi.

06 Mayıs 2019 Pazartesi 19:32
YSK İstanbul Seçimini İptal Etti!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin AKP'nin yaptığı olağanüstü itirazı görüşmek üzere toplandı. AKP'nin YSK temsilcisi Recep Özel, "İstanbul seçimleri yenileniyor" dedi. Seçim tarihi 23 Haziran...


5 POLİS OTOBÜSÜ SEVK EDİLDİ

YSK binası çevresinde güvenlik tedbirleri de artırıldı.

5 polis otobüsü YSK binası önünde konuşlandırılırken, bölge barıyerlerle kapatıldı.

46 BİN 447 SEÇMEN ARAŞTIRILDI

AKP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesi istemiyle yaptığı başvuruda 46 bin 447 seçmenin, kısıtlı olmasına rağmen oy kullandığını öne sürmüştü. Ayrıca, AKP’nin dilekçesinde İstanbul genelindeki 62 bin 560 sandık başkanı ve memur üyesinin 19 bin 623’ünün kamu görevlisi olmayan kişiler arasından belirlendiği ifade edilmişti. Sandık görevlilerinin arasında Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden çıkarılan kişilerin bulunduğu da AKP'nin ileri sürdüğü iddialar arasında yer aldı.

YSK’nın İstanbul’da seçimleri iptal etme kararının ardından CHP’de MYK, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu Twitter üzerinden yapıtığı açıklamada, ''YSK’nın İBB seçimlerinin yenilenmesi kararı aldığı bildiriliyor. Bu bir rezalettir, hukukun katlidir... Türkiye demokrasisi büyük bir darbe almıştır.'' ifadelerini kullandı.

YSK'nın seçim iptali kararı sonrası Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi.

Ekrem İmamoğlu konuşmasına davetli olduğu bir ramazan sofrasından yaptı.İmamoğlu sözlerine Ramazan ayını kutlayarak başladı.

Ekrem İmamoğlu YSK kararı için "Ulaşan bilgiler var ama Resmi açıklamayı bekleyeceğim beni bekleyin fikirlerimi geniş geniş anlatacağım. Her şey çok güzel olcak hiç umudunuzu kaybetmeyin. Biz umudu taşıyacağız" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.05.2019 22:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Nasil yani? 2019-05-09 22:52:02

bu hassiyetsizler ülkenin gelecegini berbat eden kararlar verecek ve hic kimseye hesap vermiyecekler , sorgulanmiyacaklar!