YÖNETTİĞİ GAZETEDE YAZISI YAYINLANMADI

Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'ın, Hakan Fidan'ı konu aldığı köşe yazısı gazetede yer yok denilerek yayınlanmadı.

12 Şubat 2015 Perşembe 13:26
YÖNETTİĞİ GAZETEDE YAZISI YAYINLANMADI

 Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'ın, Hakan Fidan'ı konu aldığı köşe yazısı gazetede yer yok denilerek yayınlanmadı. Albayrak, yönettiği gazetede yazısını yayınlatamayan Genel Yayın Yönetmeni olarak basın tarihine geçti.

Dün köşe yazısında "Fidan, MİT'i yine yönetebilir" diyen Nuh Albayrak'ın yazısı gazetede "yer olmadığı" gerekçesiyle yayımlanmadı. Yazının yayınlanmamasına gerekçe olarak da sayfalarda yer olmaması gösterildi.
 
Konuyu Twitter'da attığı mesajla duyuran Nuh Albayrak, "Bugün sayfalarda yer bulunamadığı için sadece internete yayınlanan yazım... Fidan, MİT'i yine yönetebilir" dedi.


 Nuh Albayrak, yönettiği gazetede yazısını yayınlatamayan Genel Yayın Yönetmeni olarak basın tarihine geçti.


Albayrak köşe yazısında özetle şunları dile getirmişti:
 
Sayın Fidan'ın aday olacağı tartışmalarının erkenden dolaşıma sokulmasının bir amacı vardı. Erdoğan'ın, Hakan Fidan'ı başbakanlığa hazırladığını her yere yayarak, bir türlü beceremedikleri ama çok istedikleri Erdoğan-Davutoğlu gerginliğinin tohumlarını ekiyorlardı.  Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Amerika seyahati öncesi bu konuda yaptığı açıklamayla hem bu art niyetlileri ters köşeye yatırdı. Ayrıca Kılıçdaroğlu ve benzerlerinin de sayın  Davutoğlu'na, daha ilk günden itibaren "kukla" olmak gibi son derece absürt sataşmalarıyla ne kadar ucuz muhalefet yaptıklarını ortaya koyuyordu. Ülke için çok sevinilecek bir durum değil ama AK Parti'liler rahat olsun; bu sığlıktan iktidar alternatifi filan çıkmaz.
 
Birçok aklı evvel de o açıklamaları "danışıklı dövüş" olarak yorumladı. Medyamızın önde gelen bu kelli felli isimleri, en az 20 yıldır yakinen takip ettikleri Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaset tarzını anlamayı bir kenara bırakın kendisini bile hiç ama hiç tanımamışlar. "Bir köy kahvesine gidip, 'Erdoğan şöyle bir siyasi proje içinde baş aktör olarak yer alır mı?' diye sorsalardı doğru cevabı alırlardı" diyecektim ama Türk halkıyla diyalog kurabilselerdi böyle gülünç durumlara düşmezlerdi zaten.
 
FİDANLAR, FİDAN KALMAZ...
 
Bütün bunlara rağmen sayın Fidan gerçekten yorulduğu için böyle bir tercihte bulunmuşsa ve artık hayatını kendi halinde bir vekil olarak devam ettirecekse gerçekten çok yazık olur. Ben, yeni hükümet döneminde yapılacak bir düzenleme ile sayın Fidan'ın hem çözüm sürecinin bundan sonraki önemli aşamasında da aktif rol almaya devam edebileceğini hem de MİT'i; daha geniş yetkilerle yönetebileceğini düşünüyorum.  Bu, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hakan Fidan'a olan tepkisini bertaraf etmek için de ideal bir yöntem olabilir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.02.2015 13:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol