YOK BÖYLE MALİYET!

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

01 Kasım 2017 Çarşamba 00:27

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) Cumhurbaşkanlığına bağlanmasından sonra 5 noktada teknik düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, bu beş husustan birinin de bütçeyle ilgili husus olduğunu ve çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Kasırga, bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye 6, Avrupa ülkelerine ise 17 resmi ziyarette bulunduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanlığı bütçesinde yer alan geçici personel giderlerine ilişkin de konuşan Kasırga, bunların, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştığını, belli bir süre için hizmetlerinden yararlanmak üzere istihdam edilen Devlet Denetleme Kurulunda görev yapan personeli ifade ettiğini anlattı.

36 BAŞDANIŞMAN VAR

Milletvekillerinin sorusu üzerine Külliye'de 36 başdanışman olduğuna işaret eden Kasırga, "Danışman düzeyinde çok sayıda hizmet eden arkadaşlarımız var. Bu başdanışman arkadaşlarımızın çoğunluk itibarıyla hukukçu, ekonomi ve kamu yönetimi mensubu olduğunu biliyorum. Aldıkları ücret ise 6 bin 400 ek göstergeye tabi devlet memurlarının almış olduğu ücrettir. Özel bir ücret almazlar. Külliyede bu arkadaşlarımıza sadece uçak gideri öderiz, harcırah ödemeyiz" şeklinde konuştu. Faaliyet Raporunda "Gelirler" başlığı altında vergi kalemi bulunmasının hatırlatılması üzerine Kasırga, "5 bin 18 sayılı kanun ve Maliye Bakanlığında çıkarılan tebliğlere uygun olarak yapılan gelir vergisi stopajları, katma değer vergisi tevkifatı, damga vergisi tahsilatlarından oluşmaktadır bu kalem. Bu rakamlar, Hazineye aktarılmaktadır." dedi.

'KÜLLİYENİN DEVLETE MALİYETİ 1 MİLYAR 370 MİLYONDUR'

Cumhurbaşkanlığı bütçesinin her yıl artmasına ilişkin Kasırga, "Cumhurbaşkanlığımızın bütçesi her yıl artıyor. Önümüzdeki yıl daha da katlanarak artacaktır. Bu asla savurganlık ifadesi değildir. Bütçemizde yer alan her kuruşu, aziz milletimizin, şehitlerimizin, fakir fukara insanlarımızın bir emaneti bilincinde harcıyoruz. Bütçenin ve harcamaların artması, yapılan yatırımlarından, hizmetlerin çoğalmasından, ilgi alanlarımızın artmasından kaynaklanmaktadır." değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin, yapım maliyetinin tamamının Başbakanlık tarafından karşılandığını, maliyetinin ise 1 milyar 370 milyon lira olarak açıklandığını vurgulayan Kasırga, bu rakamın içinde ana tefriş malzemelerinin bulunduğunu bildiklerini kaydetti. Sonradan bazı şeyler aldıklarını dile getiren Kasırga, "Tablo gibi, tanesi bin 500 dolar diye kamuoyuna deklare edilen esasında 70-80 liradan ibaret bardaklar aldık. Tanesi bir buçuk milyon denen ama 5 bin 400 liraya mal ettiğimiz masalardan aldık. Bu nevi harcamalar da yaptık. Külliyenin devlete maliyeti 1 milyar 370 milyon liradır. Onun dışındaki harcamalarımız Sayıştay denetiminden geçen harcamalardır." ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.11.2017 01:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol