YOK ARTIK SAYIN BAŞBAKAN!

Başbakan Erdoğan, Habertürk'te MHP ile terör örgütü arasında bir ilişkinin olduğunu iddia etti... Siyasi çevreler bile bu iddiayı gülünç buldu.

21 Mayıs 2011 Cumartesi 12:32
YOK ARTIK SAYIN BAŞBAKAN!
 Erdoğan, MHP ile PKK arasında organik bir ilişkiye işaret etti AK Parti'ye karşı kirli bir ittifak kurulduğunu iddia etti. CHP'nin Kürtlere yönelik yasakçı bir tavır izlediğini iddia eden Erdoğan, Simav'daki depremin ardından bölgede kentsel bir dönüşümü başlatacaklarını kaydetti.

Başbakan Erdoğan Habertürk'ün konuğu oldu, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Van mitingi sonrasında katıldığı canlı yayında Erdoğan, Mem-u Zin kitabının İnönü döneminde yasaklanmasını gösteren belgeleri açıkladı.  Bölgeye bugüne kadar MHP'nin gelemediğini söyleyen Erdoğan, hem CHP hem de MHP'nin bölgeye gelmesi gerektiğini ifade etti. Güneydoğu'da sorunların temelinde huzur ve güven olduğunu kaydeden Erdoğan, bunların oturtulması sonrasında bölgede patlama olacağını söyledi. Erdoğan yasaklar üzerinden CHP'yi vurduğu sözleri şöyle:

"Böyle edebi bir eserin yasaklanması mümkün değil. Şu anda hem Kürtçe hem Türkçe hazırladık. Halkın yüzde 98-99'unun Müslüman olduğu ülkede ilmihaller de yasaklandı. Kılıçdaroğlu işine geldiği zaman yeni CHP işine geldiği zaman Atatürk'ün kurduğu partiyiz diyor. Belgeler ortada. Kürt kökenli vatandaşlarımıza sesleniyorum.Bunun önünü açan AK Parti oldu. CHP'nin koalisyona ortak olduğu yıllar oldu. En ufak bir ses çıkmadı. Bizim sözümüz vardı, bu yasakları kaldırarak bugünlere geldik. Bu süreci aynen devam ettireceğiz. Bunların Kürt sorunu deyip de gündeme getirdiği, bizim partimizi kurarken programımıza aldığımız şeyler... Adına ister Kürt sorunu, ister Doğu sorunu deyin... O günden bugüne bu çalışmayı yapıyoruz. Biz o günden itibaren bu adımları attık ve peyderpey neticeleri aldık."

"MHP ŞİMDİ BÖLGEYE GELİYOR" 

  Diğer siyasi partilerin hedefe konmaması (terör örgütü üyelerinin AK Parti seçim bürolarına saldırmaları, Kastamonu saldırısı sonrasında ortaya çıkan telsiz konuşmaları) AK Parti'nin çözüm olduğu görülüyor. Siz çözüm ürettiğiniz zaman hedef haline geliyorsunuz. Elindeki bütün enstrumanlar alınıyor. Ne diyecekler Kürt kökenli vatandaşlarımıza?


Eğitimde batıyla aynı standartlara geliyor. Sağlıkta gurur duyacağımız hastane açılışı yaptık. Bunlar güneydoğu ve doğunun ne hale geldiğini gösteriyor. Bunları istismar edemiyorlar. Ben ret, inkar ve asimilasyonu nasıl işlerim, diye bakıyorlar. Bu da ortadan kalktı. Kürtçe propaganda yapılabiliyor. Bunlar ellerinden alındıkça daha da ileri gidiliyor.PKK'nın ajansı MHP'yi övüyor. MHP de onu övüyor. Her iki taraftan da AK Parti'ye karşı bir tavır var. Molotofların BDP ilçe teşkilatınca gençlere dağıtılması sıradan bir olay değil. Seçim bürolarımız ateşe tutuldu. Genel başkan yardımcımın bürosu.... Ama biz yılmayacağız.

Şimdi ne oldu? MHP Diyarbakır'a geliyor. Yıllarca söyledik. Hepimiz burada olmalıyız. Hepimiz burada olalım ki burada teröre zemin kalmasın.


ROJ TV'DEN MHP'YE METHİYELER VAR

Bu işi tamamıyla bitirmiş olsak terör gibi bir bela başımızda olmaz. 12 Eylül'de bu ittifakı gördük, CHP, MHP, BDP illegal örgütler Hayır'da birleştiler. Biz orada adeta tek başımıza mücadele verdik. Benzer bir mücadele karşımızda. 12 Haziran'da aynı duruma düşmek istemiyorlar. ROJ TV'nin MHP'ye methiyesi var. MHP genel başkan yardımcısının onlara methiyesi var. Buralarda bir şeylerin döndüğü çok açık ortaya çıkıyor. AK Parti'nin düşürülmesi kimlerin ortak paydasını teşkil ediyor? Baktığınız zaman bir kısım medya da bunların içinde. Bunları da çok akıllıca yapıyorlar. Biz de tabii yıllarca onların bu oyunu karşısında piştik.

SİMAV DEPREMİNDE SON DURUM

Dün gece depremin haberini alır almaz Başbakan yardımcım başta olmak üzere devreye girdiler. Çevre Bakanımız hemen Simav'a hareket ettiler. Kızılay, kurtarma ekiplerimiz, hepsi oraya intikal ettiler. Vali Bey'le gece saat 12.00'ye doğru görüşmem oldu. İki vatandaşımız öldü, birisi binadan inerken, diğeri kalp krizi sonucu... 60 civarında yaralı ayakta tedavi gördü. Ağır hasar gören binalar var. İki üç binanın yan yattığı yönünde bilgiler var. Orada gerekli tespitler süratle kurulmuş olan komisyon tarafından yapılacak. Bu deprem sonraları yapmış olduğumuz kentsel dönüşümü burada da yapmayı planlıyoruz, öncekiler gibi bir durum varsa. Oradaki kardeşlerim hiçbir endişe taşımasın.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol