YİNE KABATAŞ, YİNE TACİZ DEDİ...

Kabataş olayı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bir anne yanında çocuğu halde bir grubun Kabataş'ta tacizine maruz kaldı. Ne oldu Kimse o kadını taciz edenleri konuşmadı.

06 Mart 2015 Cuma 14:58
YİNE KABATAŞ, YİNE TACİZ DEDİ...

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyük Anadolu Otel'de Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 20. Büyük Kurultayı'na katıldı. Kabataş olayı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bir anne yanında çocuğu halde bir grubun Kabataş'ta tacizine maruz kaldı. Ne oldu Kimse o kadını taciz edenleri konuşmadı. Terbiyesizce , ahlaksızca o kadının üzerine gittiler, gitmeye devam ediyorlar. Hatta bu hanımefendi ile ilgili gidip incelemesini yapıp olumlu yazılar yazan 4 tane bayan köşe yazarına da olmadık hakarette bırakmadılar. Hani tacizde esas olan kadının beyanıydı?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıkılan evinin başında gözyaşı döken kadındır. Ayrımcılığa karşı mücadele ederken, insan onuru hunharca alçakça çiğneniyor. ABD'deki kadın, kadın da Suriye'deki kadın değil mi? Evini, köyünü bombalarla başına yıkarak öldürmek suç değil mi?" dedi.

"KADIN İSTİSMARI ASIL BUDUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi ülkesinde her köşe başında bir meta gibi alınıp satılan kadınları görmezden gelip, inancının gereği olarak örtünen kadınlara yasak getirenlerin, kadının ismini dahi ağızlarına almaya hakları yoktur. Kadın istismarı asıl budur. Kadının ötekileştirilmesi, kadının sınıf ayrımına tabi tutulması asıl budur" diye konuştu.

"KADININ ÖNCE YAŞAMA HAKKINA SAYGI DUYULMALI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti; "Kadının önce yaşama hakkına saygı duyulmalı. Bunca zulme ses çıkarmayan kimsenin kadının adını ağzına almaya hakkı yok. Buradan dünyaya sesleniyorum, ey dünya, ey Batı, lafa geldiği zaman kadın haklarını konuşuyorsunuz ancak benim ülkeme sığınan Suriye ve Irak'tan 2 milyon insanın hakları konusunda bugüne kadar ne yaptınız, ne yapıyorsunuz? Bazıları 'Bize ana demeyin, kadınız' diyor. Doğuran, doyuran, yetiştiren. Ben anasının ayaklarının altını öpen bir evladım. Anacığım ayaklarını çekerdi, ben zorla öperdim, 'Benden cennetin kokusunu mi esirgiyorsun anne' derdim. Babaların ayaklarının altı değil, annelerin ayaklarının altı, o makamdır" dedi.

"KADIN ERKEK ARASINDAKİ FITRİ FARKA İŞARET ETMEK, AYRIMCILIK DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadın ile erkek arasındaki fıtri farklara işaret etmek, kadına karşı ayrımcılık değil tam tersine onun haklarının korunmasının, kollanmasının garantisidir. Kadın bedeninin istismarına karşı çıkmak, onun bir meta, bir istismar aracı olarak kullanılmasına itiraz etmek, ayrımcılık değil tam tersine kadının onuruna, haysiyetine saygı göstermektir" dedi.

"HANİ TACİZDE ESAS OLAN KADININ BEYANIYDI?"

Kabataş olayına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gezi olayları yaşadık değil mi ? Gezi olayları esnasında bir genç kadın... Genel Başkanı olduğum partinin belediye başkanının gelinidir bu. Bir anne yanında çocuğu halde bir grubun Kabataş'ta tacizine maruz kaldı. Ne oldu biliyor musunuz ? Kimse o kadını taciz edenleri konuşmadı. Onları kınamadı. Onların peşine düşmedi. Tacize uğrayan kadına ise etmedik hakareti bırakmadılar. Terbiyesizce , ahlaksızca o kadının üzerine gittiler, gitmeye devam ediyorlar. Hatta bu hanımefendi ile ilgili gidip incelemesini yapıp olumlu yazılar yazan 4 tane bayan köşe yazarına da olmadık hakarette bırakmadılar. Şimdi de yalan yanlış hakaretlerle sosyal medyada üzerlerine gitmeye devam ediyorlar. Hani tacizde esas olan kadının beyanıydı? Hukuk böyle diyor. Müftünün karısıyım diyerek istismar yapana sesini çıkarmayanlar, tacize uğrayanın acısını deşmek için seferber oldular. Müftünün karısı filan değil, tam bir istismar" diye konuştu. 

"ÇARŞAFLI KADINLARI KÖLE OLARAK SERGİLER AÇTILAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir taraftan çarşaflı kadınlara rozet takarken öteki tarafta çarşaflı kadınları köle olarak sergiler açtılar bu ülkede. Milletin değerleri ile uyumlu görünmek adına bir yandan çarşaflı kadınlarla resim çektirirken diğer yandan onları zincire vurup sergi salonunun ortasına oturttular" dedi. 

"KADINLARIN İŞGÜCÜ KATILIMINDA ÇOK CİDDİ KATKILAR SAĞLADIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kariyer yapmak isteyen, kendi işini kurmak isteyen kadının da yanındayız. Kadınların sosyal haklarının kısıtlanmasına izin vermeyeceğiz. Kadınların işgücü katılımında çok ciddi katkılar sağladık. Şiddete maruz kalan kadınlarla ilgili çok önemli adımlar attık. Evinde engelli yavrusuna bakan anneye çok önemli destek veriyoruz. Daha önce bunlar yoktu. Asgari ücret neyse bunu o anneye veriyoruz" diye konuştu.

"NÜFUSUMUZ GİDEREK YAŞLANIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pek çok çalışmayla kadınlarımızın iş hayatında ve sosyal hayatta etkin olmasını temin ediyor ve destekliyoruz. Tabi tüm bunlar olurken, benim üzerinde hassasiyetle durduğum konu, Türkiye'nin avantajının genç üretken nüfusu olduğunu söyledim. Ama nüfusumuz giderek yaşlanıyor. Eskiden çevremizde 3, 5, 9, 10 nüfuslu aileler vardı. Ama şimdi üç çocuğu nadiren görüyoruz. Unutmayın güçlü milletler güçlü ailelerle kurulur. Güçlü ailelerin teminatı işte bu salondur, kadınlar kurultayıdır. Ailelerdeki çocuk sayısının azalmasının elbette çeşitli sebepler var. Ama en önemli nedenin çalışma hayatında yer alan kadının çocuk yapma konusunda isteksiz olması olduğunu biliyoruz. Sizden rica ediyorum, sorumluluk makamında bu konuda hassas olalım. Bakın batı geriliyor. Artık yaşlı bir nüfus var. Eğer şu andaki gibi gidersek biz de batı gibi olacağız. Çocuk hiçbir şeye mani değil. Bakın kreşler açılıyor. Çocuk her işin bereketidir. Çocuk rızkıyla gelir, bunu da biliniz. Çocuk evin neşesidir, geleceğinin teminatıdır. Ben katıldığım nikah törenlerinde en az üç çocuk isteyince bazıları dalga geçiyor. Onlar gelen tehlikenin farkında değil. Eğer olay paraysa, dikkat edin zenginlerin ailelerinde iki çocuk üç çocuk var. Ama bu başka bir mesele. Beypazarı’nda yaşlı amca diyor ki, 'bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur dengi olur, dört olur bereket olur, gerisi Allah Kerim' diyor. Çalışan kadınların çocukların bakabilmeleri için ne lazımsa yapıldı yapılacak yapılıyor. Bu konuda en küçük bir tereddüt olmasın. Çocuklarımızın eğitim, sağlık hizmetleri konusunda endişeniz olmasın. Giderek ve standartlarını yükseltiyor. Hiçbir çocuğun hayata dezavantajlı başlaması diye bir şey yoktur" dedi.
Ümit KOZAN / ANKARA 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.03.2015 15:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol