YİNE CHP'YE ÇATTI...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4'üncü Muhtarlar Buluşması'na katıldı.

10 Mart 2015 Salı 16:36
YİNE CHP'YE ÇATTI...

 Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 9 ilden gelen 424 muhtara hitap eden Erdoğan, parti kapatma iddiaları hakkında değerlendirmede bulunarak "Ben geçenlerde başbakana da söyledim. Meclis'e getirin bu işi. Buyrun gelin bir hafta içerisinde hemen birlikte yasa teklifini getirelim. Fazla bir şey değil 3-5 maddelik iş. Partilerin kapatılmasını ortadan kaldıralım. İktidar partisi adım attı. Hadi gelin destekleyin. Sağa sola kaçmayın. Neyin şikayetini yapıyorsunuz? Temenni ederim ki süratle bu iş hallolur. Ana muhalefetle iktidar partisi bir araya gelsin, bu işi bitirir. Artık ondan sonra da hiçkimse kuşlardan haber aldım. Benim partimi kapatacaklar diye ortada dolaşmasın" dedi. Gezi olaylarını hatırlattığı konuşmasında Erdoğan, "Gezi olayları sırasında sergilenen, gözümün önünde şu kadar adam öldürüldü, panzer insanları ezip geçti, kurşunlar havada uçuşuyor, annelerinin kucaklarından çocuklarını alıyorlar ahlaksızlıklarını unutmadık. Bu tür yalanlar söylendi. Dönemimizde 3,5 milyar fidan ve ağaç diktik biz. Bize kalkıp Taksim'de 12 tane ağacın söküldüğünü ve şöyle yapıldı, böyle yapıldı hepsi yalan. 12 ağaç sökülerek Taksim'den alınıp Hürriyet Tepesi'ne dikilecek olan bu ağaçlarla ilgili kıyameti kopardılar. Yalova'da maalesef asırlık çınarı kestiler. Hiç sesleri çıkmadı. Neredesiniz tencere tavacılar? Şu günlerde üniversitelerden sokaklara kadar bazı yerlerde tezgahlanmaya çalışılan oyunların gerisindeki niyeti çok iyi biliyoruz. Hala masum gençlerin canı pahasına üniversiteleri kavgaların merkezi haline getirme, hala Gezi olaylarını yeniden alevlendirme rüyası görenler var. Artık hiçbir vatandaşım bu oyunlara bu kirli tezgahlara rağbet etmiyor. Bu çözüm süreci için de Gezi hevesleri için de böyledir" açıklamasında bulundu.


"CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ, ARTIK SARAY DEMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na artık Cumhurbaşkanlığı Külliyesi deneceğini kaydeden Erdoğan, "Toplantılarımızı en büyük ölçekte bu salonda yapabiliyoruz. Yakında şu anda inşaatı devam eden aynı anda 2 bin kişiyi alabilecek büyüklükte bir kongre merkezi inşa ediyoruz. Bu kongre merkezimiz bittiği anda o zaman 2 bin muhtarımızı bir anda oraya davet edeceğiz. Bu bize bir şey sağlayacak. Türkiye'nin geniş katmanlı bütün STK'larıyla gruplarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde artık saray demeyeceğiz, bir araya gelmek suretiyle devlet milletiyle çok daha farklı şekilde kaynaşmaya başlayacak. Burası milletin evi" diye konuştu.

"BÜYÜK DEVLETLERE BURALAR YAKIŞIR"

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yönelik muhalefetin eleştirilerini değerlendiren Erdoğan, "Şu anda içinde bulunduğumuz Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili ana muhalefetin başındaki zat, yok kaçak saraydı yok şuydu yok buydu durmadan atıyor, tutuyor. Büyük devletlere buralar yakışır. Bunu böyle bileceksin. Büyük hedefleri olmayanlar büyük hayaller gözetmeyenler buraları düşünemezler. Bu millet büyük bir millet. Dolayısıyla ona yakışan neyse onu yapacaktır ev şu anda bunu yapıyor" şeklinde konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.03.2015 16:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol