Yerel Seçim Pazarlığı Hızlı Başladı!

AKP ile MHP’nin ‘yerel seçimlerde ittifak’ eğilimi birçok çelişki barındırıyor. MHP’nin AKP’ye önerisi “İstanbul-Ankara senin olsun ama benim olana dokunma” olacak

07 Eylül 2018 Cuma 04:02

AKP, ekonomi ve dış politikada hayli zorlu günlerden geçerken bir yandan da MHP ile yerel seçim pazarlıkları tam gaz sürüyor.

MHP ile 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde ittifak yapıp yapmayacağı merakla beklenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan MHP'ye yeşil ışık yakıldığı iddia ediliyor.

Birgün Gazetesi'nden Yaşar Aydın'ın haberine göre, MHP, AKP'ye "İstanbul-Ankara senin olsun ama benim olana dokunma" önerisinde bulunacak.

Her ne kadar ittifak için taraflar kolları sıvamış olsa da, düzenlemeyi hayata geçirmenin önünde, başta anayasal engel olmak üzere çok sayıda pürüz bulunuyor.

Meclis'teki aritmetiğe bakıldığında, yerel seçimler öncesi iki partinin gönlünden geçenler doğrultusunda yasal bir değişiklik yapmak mümkün görünmüyor. Bu nedenle yasalarla desteklenmiş bir ittifakın yerini fiili ve sözlü taahhütler alacak. 

Habere göre, herkesin kendi amblemi ve adayları ile girdiği bir seçimle, tek parti hatta tek adaya kadar inmiş bir seçimi ortaklaştırmak o kadar kolay olmayacaktır.

Hem referandum sürecinde hem de 24 Haziran seçimlerinde Devlet Bahçeli oyunu kuran isim oldu. Bahçeli yerel seçimlere dair çıkış yaparak bir kez daha inisiyatifi ele almayı amaçlıyor. İttifak kaçkını olabileceğini düşündüğü AKP yöneticilerine de ayar vermeyi amaçlıyor. MHP’ye yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre Bahçeli’nin elinde çok somut bir reçete yok.

Alınan bilgilere göre Bahçeli esas olarak harita üzerinde çalışıyor ve Erdoğan’la tek tek illeri konuşmak istiyor. Bir başka bilgi ise Bahçeli’nin parti ismi konusunda çok fazla sorun çıkarmayacağı yönünde. Tartışma aday ismi konusunda yoğunlaşacak.

Devlet Bahçeli, “İstanbul ve Ankara’yı şer ittifakı kazanmamalı” diyerek sadece niyet beyan etmiyor aynı zamanda Erdoğan’a mesaj veriyor. MHP bu iki kentte hiçbir iddiaya sahip değil. Buna rağmen kazananı belirleyecek bir oy potansiyeli var. Bahçeli, Ankara ve İstanbul’da AKP’ye açık destek verecek. Karşılığında da hali hazırda iktidar olduğu belediyelerde yerini korumayı teklif edecek. Yani Bahçeli, “Ankara, İstanbul senin Adana, Mersin, Manisa benim olsun” diyecek.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol