YENİ PARTİLER HAKKINDA ŞOK İDDİA!

Emine Ülker Tarhan’ın partisi Anadolu Partisi, İdris Naim Şahin’in kurduğu Millet ve Adalet Partisi, İdris Bal’ın lideri olduğu Demokratik Gelişim Partisi’nin seçimlere girip giremeyeceği tartışma konusu oldu.

12 Aralık 2014 Cuma 11:45
YENİ PARTİLER HAKKINDA ŞOK İDDİA!

 Siyasi partiler yasasına göre yeni kurulan partilerin seçime girip giremeyeceği tartışma konusu oldu.

17. Dönem İstanbul Milletvekili Yılmaz Hastürk, yeni kurulan Emine Ülker Tarhan’ın başında olduğu Anadolu Partisi, İdris Naim Şahin’in kurduğu Millet ve Adalet Partisi, İdris Bal’ın lideri olduğu Demokratik Gelişim Partisi’nin seçime girip giremeyeceğine ilişkin açıklamada bulundu.

Yılmaz Hastürk, başında Emine Ülker Tarhan’ın bulunduğu Anadolu Partisine ilişkin, “Anadolu Partisi ismi altında parti kurulamaz, yasaklar kapsamı içindedir, başında bir hukuk hanımefendisinin bulunduğu parti Siyasi Partiler Yasasına aykırı bir yapılanma içine girmemelidir” dedi.
Siyasi Partiler Yasası’nın uygulamasıyla ilgili birçok noksanlar, hatta yanlış uygulamalar olduğunu ifade eden Hastürk, şöyle dedi:

“Bazı kişilerin de Siyasi Partiler Yasasının teşkilatlanma hükmünden yararlanarak farklı konumlara girdikleri gözüküyor. Eğer bu yasa, yasa hükümlerine uygun olarak uygulanamıyorsa parlamentonun özellikle bu seçimlerden evvel Siyasi Partiler Yasasını düzenlemesi gerekir. Böyle bir çalışma yapılmadığı zaman geçmiş dönemlerde hafızada kalan tabela partililerinin de seçime gireceklerini görüyoruz.”

YENİ PARTİLER HAKKINDA ŞOK İDDİA

Yeni kurulan Emine Ülker Tarhan’ın başında olduğu Anadolu Partisi, İdris Naim Şahin’in kurduğu Millet ve Adalet Partisi, İdris Bal’ın lideri olduğu Demokratik Gelişim Partisi’ne ilişkin de Hastürk, “Hepsini değerlendirdim. Bu partiler ilk milletvekili seçimine iştirak için ya parlamentoda grup kurmak zorundalar veya seçime iştirak hakkı ama yasalara uygun bir partiyle birleşme halinde seçimlere iştirak edebilirler” dedi.

ANADOLU PARTİSİ İSMİ ALTINDA PARTİ KURULAMAZ”

Anadolu Partisine ilişkin şok bir iddiayı gündeme getiren Hastürk, “Büyük iddiayla söylüyorum Anadolu Partisi ismi altında parti kurulamaz, yasaklar kapsamı içindedir, Anadolu bölge adıdır” iddiasında bulundu.

Bu konuda bir başvurusu olup olmayacağına ilişkin Hastürk, “Gerekirse onu da yaparım. Hala iddiayla söylüyorum başında bir hukuk adamının bir hukuk hanımefendisinin bulunduğu parti Siyasi Partiler Yasasına aykırı bir yapılanma içine girmemelidir” diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.12.2014 12:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol