'YENİ BİLGİLERE ULAŞTIM VE TEYİT ETTİM'

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan MHP'li muhalif Ümit Özdağ, "Yeni parti bir kişinin değil her kesimin partisi olur" dedi.

27 Haziran 2017 Salı 01:59

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın olası bir yeni partinin neresinde yer alacağına ilişkin sorulara yanıt verdi. Kontrollü darbe tartışmalarına ilişkin yeni bilgilere ulaştığını ve bunları teyit de ettirdiğini belirten Özdağ, "Gerçekten doğru ise bu bilgi artık darbe tarihini de bildiklerini gösteriyor" dedi.

​Sözcü'den Nil Soysal'a konuşan Özdağ, toplumdan 'yeni ve büyük bir parti' talebi geldiğini belirterek, "Sokakta önümüzü kesip “Ne zaman yeni parti kuracaksınız?” diye soruyorlar. Sadece MHP seçmeni değil toplumun her kesiminden büyük bir beklenti var. MHP seçmeni zaten referandumun da gösterdiği gibi artık Bahçeli ve temsil ettiği her şeyden kopmuş durumda… Bizim için önemli olan ülkemizin karşı karşıya olduğu ağır sorunları çözecek bir program ve kadroyu oluşturabilmek" dedi.

"Bu partinin elbette bir genel başkanı, lideri olacak" diyen Özdağ, "Ancak yeni parti bir kişinin değil hepimizin partisi olur. Toplumun isteği bir partinin kurulması ve bizim partiye dahil olmamız değil partiyi hep birlikte kurmamız yönündedir. Biz de toplumun taleplerini dikkate alarak adımlarımızı atıyoruz" ifadelerini kullandı.

YÜRÜYÜŞ DOĞRU BİR KARAR
'Adalet Yürüyüşü'yle ilgili değerlendirmeler yapan ve yürüyüşü doğru bir karar olarak nitelendiren Ümit Özdağ "Bu yürüyüş gecikmiş bir yürüyüştür. CHP, 16 Nisan kirli referandum gecesi bu yürüyüşe başlamalıydı. Kılıçdaroğlu, Söğütözü'deki CHP Genel Merkezi'nden Mithat Paşa Caddesi'ndeki YSK'ya kadar yürüseydi, İstanbul'a yürümesi gerekmezdi. Enis Berberoğlu'nun tutuklanması, Erdoğan'ın artık muhalefeti tutuklamalarla tasfiye etmeye karar verdiğini gösterdi. CHP ortaya bir eylem koymak zorundaydı. Yürüyüş doğru bir karar oldu" dedi.

ERDOĞAN TARİHİ BİLİYORDU
"İktidarı çok kızdıran 'Kontrollü Darbe' tanımlamasına nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna da Özdağ şu yanıtı verdi:

"Türk'ün Vatanla İmtihanı adlı son kitabımda Erdoğan'ın darbe hazırlıklarından haberdar olduğunu, kimlerin yapacağını bildiğini yazdım. Kısa bir süre öncesine kadar darbenin tarihini bilmediklerini düşünüyordum. Ancak ulaştığım ve teyit ettiğim son bir bilgi var. Gerçekten doğru ise bu bilgi artık darbe tarihini de bildiklerini gösteriyor. Ona göre önlemler alınmış. Bence büyük bir riske girmiş. Ancak Erdoğan bilse de bilmese de FETÖ darbe girişiminde bulundu. Bu gerçeği hiçbir şey değiştiremez."

Özdağ bu iddiaların kanıtları eline geçer geçmez kamuoyuyla paylaşacağını ifade etti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.06.2017 02:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
AYDIN BAS 2017-06-27 18:38:50

Bir akilli siyasetci eline alsin kurani kerimi meclise götürsün ,haberi olmayanlar ellerini kuranikerimin üzerine birakarak yemin etsin yaratanin üzerine. Bakalim kac AKP li yemin edebiliyor.