"YARGI KARARLARINA HERKES UYMALI"

Danıştay'ın 19 Mayıs kararı için "Yargı kararlarına herkes uymakla yükümlü" dedi

29 Nisan 2012 Pazar 23:41

 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay'ın 19 Mayıs törenleriyle ilgili kararını "Yargı kararlarına herkes uymakla yükümlüdür" şeklinde değerlendirdi.

CHP lideri, tutuklu vekillerin durumuyla ilgili yaptığı katkıdan dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'e de teşekkür etti.
İstanbul'da düzenlenen "Arap Halklarının Demokrasi ve Özgürlük Yürüyüşü" konferansının ardından soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, ilk olarak Danıştay'ın 19 Mayıs törenleriyle ilgili kararını değerlendirdi.
"Herkes Yargı Kararına Saygı Gösterecek"
Kılıçdaroğlu, “Yargı kararlarına herkes uymakla yükümlüdür. Herkes yargı kararına saygı gösterecek. Sayın Ömer Dinçer'e sormak lazım. Demek ki hukuk kültürü fazla gelişmemiş” dedi.
Çiçek'e Teşekkür Etti
Tutuklu vekillerin durumuyla ilgili yaptığı katkıdan dolayı da Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'e teşekkür eden Kılıçdaroğlu, "Sayın Cemil Çiçek'in yaptığı katkıya, verdiği çabaya teşekkür ediyorum" dedi.
Sakarya’da Hükümetin Suriye Politikasını Eleştirdi
İstanbul'daki programının ardından Sakarya'ya geçen ve partisinin il kongresine katılan Ana Muhalefet Partisi Lideri, burada da hükümetin Suriye politikasını eleştirdi.
Kılıçdaroğlu, “Bizim Suriye'de ne işimiz var? Bütün komşularımızla iyi geçinmek isteriz. Savaşmak bizim kitabımızda yoktur. Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir demiştir Mustafa Kemal" şeklinde konuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol